Έφεση της Εισαγγελίας κατά της εξαετούς κάθειρξης του Πιστόριους
Κόσμος

Έφεση της Εισαγγελίας κατά της εξαετούς κάθειρξης του Πιστόριους

Εισαγγελείς της Νότιας Αφρικής θα ασκήσουν εκ νέου έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας κατά της εξαετούς ποινής κάθειρξης που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους, μετά την αποτυχία παρόμοιας προσφυγής τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η εθνική εισαγγελική αρχή. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, ο Εισαγγελέας Γκέρι Νέλ θα καταθέσει την Παρασκευή αίτηση για να ασκηθεί η έφεση.

Στις 26 Αυγούστου, η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη απέρριψε αίτημα της εισαγγελίας, η οποία ζητούσε να επιβληθεί νέα ποινή στον Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

«Το αίτημα για έφεση απορρίπτεται. Δεν έχω πεισθεί ότι η έφεση αυτή έχει πιθανότητες επιτυχίας και ότι ένα άλλο δικαστήριο θα μπορούσε να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα», ανέφερε στο σκεπτικό της απόφασής της η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάσθηκε τον Ιούλιο σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη έξι ετών από τη δικαστή Μασίπα για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ το 2013, ποινή που θεωρήθηκε πολύ μικρή για το αδίκημα που υπέπεσε ο γνωστός Παραολυμπιονίκης.

Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό δίκαιο, η έφεση δεν είναι αυτόματη και ο δικαστής που εξέδωσε την ετυμηγορία είναι αυτός που αποφασίζει αν θα γίνει δεκτή.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet