Δολοφονικό αμόκ αγνώστου στη Φιλαδέλφεια, μια γυναίκα νεκρή
Κόσμος

Δολοφονικό αμόκ αγνώστου στη Φιλαδέλφεια, μια γυναίκα νεκρή

Ένοπλος σκότωσε ένα άτομο σε περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο ένοπλος πραγματοποίησε μία απρόκλητη επίθεση κατά αστυνομικού, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε μία γυναίκα. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Νεκρός και ο δράστης.

Η επίθεση έρχεται να προστεθεί στο ιστορικό των επιθέσεων κατά οργάνων της τάξης στις ΗΠΑ, με το κλίμα μεταξύ της αστυνομίας και των μειονοτήτων της πόλης να είναι εξαιρετικά τεταμένο.

Ο δράστης της επίθεσης στράφηκε κατά αστυνομικού, που καθόταν στο τιμόνι του περιπολικού. Χωρίς να πει το παραμικρό γάζωσε με 15 σφαίρες το περιπολικό.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε, αλλά κατάφερε να σωθεί, καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς που έσπευσαν προς καταδίωξή του. Αυτοί τον εντόπισαν σε ένα μπαρ, όπου είχε εισβάλει, πυροβολώντας και τραυματίζοντας έναν άνδρα.

Στη συνέχεια πήρε ως όμηρο μία γυναίκα, την οποία χρησιμοποίησε ως ασπίδα. Η γυναίκα δέχθηκε μία σφαίρα στο πόδι.

Ο δράστης εξακολούθησε τη φονική πορεία του, πυροβολώντας κατά των επιβαινόντων σε ένα αυτοκίνητο, σκοτώνοντας μία γυναίκα που έτυχε να περνά από το σημείο και τραυματίζοντας σοβαρά τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα ακόμα άτομο.

Ο δράστης παγιδεύτηκε από αστυνομικούς σε ένα δρομάκι, όπου έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Προηγουμένως είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό φρουρό του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας, ο οποίος είχε σπεύσει να συνδράμει τους αστυνομικούς.

«Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η ιδεολογία του, ή ο τρόπος σκέψης του. Απλώς είναι ακόμη ένα δείγμα μίσους κατά των αστυνομικών οργάνων» τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της αστυνομίας Ρίτσαρντ Ρος.

Η αστυνομία μετά το επεισόδιο κάλεσε τους άνδρες της να περιπολούν κατά δυάδες, έτσι ώστε κανείς τους να μην μένει ακάλυπτος σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet