Τρένο προσέκρουσε σε σταθμό στο Νιου Τζέρσεϊ
Κόσμος

Τρένο προσέκρουσε σε σταθμό στο Νιου Τζέρσεϊ

Επιβατηγό τρένο προσέκρουσε σε πλατφόρμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι αρχές του Νιου Τζέρσεϊ μιλούν για πάνω από 100 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, και -μέχρι στιγμής, ανεπίσημα- για έναν ή ακόμη και τρεις νεκρούς.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν σημαντικές ζημιές, ενώ οι μαρτυρίες μιλούν για συρμό που δεν επιβράδυνε καθόλου μπαίνοντας στον σταθμό.

Συγκλίνουσες αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ -από τους «New York Times» μέχρι το «CNN»- μιλούν για νεκρούς, κάνοντας την πρώτη ώρα λόγο για, κατά περίπτωση, μεταξύ ενός και τριών θυμάτων.

To περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα, απόγευμα ώρα Αθήνας). O σταθμός του Χόμποκεν βρίσκεται πάνω στον Χάντσον, ακριβώς απέναντι από το κάτω Μανχάταν.

Σύμφωνα με αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το τοπικό ραδιόφωνο «WFAN», o συρμός έσπασε τα προστατευτικά εμπόδια στις τροχιές και πέρασε στον χώρο που περίμεναν επιβάτες.

Μάρτυρες σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι το τρένο δεν επιβράδυνε καθόλου μπαίνοντας στον σταθμό, λέγοντας ότι «βασικά, ο σταθμός έγινε το φρένο».

Οι πρώτες αναφορές θέλουν αρκετούς επιβάτες να βρίσκονταν στα δύο πρώτα βαγόνια την στιγμή της πρόσκρουσης. Επιβάτες του δεύτερου βαγονιού, υποστηρίζουν, έσπασαν τις εξόδου κινδύνου για να βγουν.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet