Ομπάμα: Αν διευρυνθούν οι ανισότητες θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή
Κόσμος

Ομπάμα: Αν διευρυνθούν οι ανισότητες θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή

Από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί την τελευταία του επίσκεψη στην Ευρώπη με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι εάν διευρυνθούν οι ανισότητες θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή στις βιομηχανικές χώρες.

Σε συνέντευξή του σε γερμανικά ΜΜΕ, ο Ομπάμα είπε, επίσης, ότι θα υποστηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια του νεοεκλεγέντος πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ να βελτιώσει το σύστημα υγείας για τους Αμερικανούς.

Μιλώντας στο «ARD» και στο «Spiegel», ο Μπαράκ Ομπάμα είπε για την Άνγκελα Μέρκελ: «Είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη και έτοιμη να αγωνισθεί για τις αξίες της. Είμαι ευτυχής που βρίσκεται σε αυτήν τη θέση και οι Γερμανοί θα έπρεπε να την έχουν σε εκτίμηση. Εγώ, πάντως, την εκτιμώ ως εταίρο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης στους πολίτες. «Eάν η παγκόσμια οικονομία δεν αντιδράσει με ευαισθησία σε όσους νιώθουν παραγκωνισμένοι, εάν οι ανισότητες συνεχίζουν να μεγαλώνουν, θα βιώσουμε την επέκταση των διασπάσεων των βιομηχανικών χωρών» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Τραμπ λέει ότι μπορεί να βελτιώσει το σύστημα υγείας. Πιστεύω ότι αν μπορέσει να ασφαλίσει τον ίδιο αριθμό ανθρώπων καλύτερα από ό,τι εγώ, θα το υποστήριζα κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Ομπάμα στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ARD», σύμφωνα με τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ είχε καλέσει για την ανάκληση και αντικατάσταση του Νόμου για την Ανεκτή Φροντίδα, γνωστού ως Obamacare, τον οποίο αποκάλεσε «καταστροφή».

Στη συνέχεια είπε ότι σκέπτεται να διατηρήσει ορισμένα τμήματα του νόμου για το σύστημα υγείας του Ομπάμα που θεσπίστηκε το 2010.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet