Πυρκαγιά σε πάρτι στην Καλιφόρνια, τουλάχιστον εννέα νεκροί
Κόσμος

Πυρκαγιά σε πάρτι στην Καλιφόρνια, τουλάχιστον εννέα νεκροί

Για τουλάχιστον εννέα νεκρούς μιλούν οι Αρχές της Καλιφόρνια μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη που γινόταν πάρτι στο Όουκλαντ.

Οι τοπικές Αρχές εκτιμούν ότι οι αγνοούμενοι φτάνουν περίπου τους 25. Η οροφή κατέρρευσε, δυσκολεύοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για δόλο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23:30 τοπική ώρα της Παρασκευής (πρωί Σαββάτου, ώρα Αθήνας). Στον χώρο βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι, ενώ κανονικά η αποθήκη στέγαζε στούντιο καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η επικεφαλής της Πυροσβεστικής του Όουκλαντ, Τερέζα Ριντ, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής εννέα σοροί και ο αριθμός όσων εγκλωβίστηκαν υπολογίζεται περίπου στους 25.

Η κατάρρευση της οροφής του διόροφου κτίσματος έχει περιπλέξει την ανάσυρση ενδεχόμενων νέων σορών, αλλά και τη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Δεν υπάρχει ακόμη ωστόσο, όπως είπε η Ριντ, ένδειξη ότι η φωτιά τέθηκε σκόπιμα.

Η αποθήκη φαίνεται πως συνέβαλε στον υψηλό απολογισμό. Τα στούντιο των καλλιτεχνών που στέγαζε χωρίζονταν με κουρτίνες ή άλλα αυτοσχέδια διαχωριστικά και υπήρχε μόνο μία είσοδος από το δεύτερο όροφο, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική βρέθηκαν και οι περισσότερες σοροί. Σύμφωνα με την Ριντ, φαίνεται επίσης να μην υπήρχαν καν ανιχνευτές καπνού.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet