Πούτιν: Θα χρησιμοποιήσουμε κι άλλα στρατιωτικά μέσα στη Συρία αν χρειαστεί
Κόσμος

Πούτιν: Θα χρησιμοποιήσουμε κι άλλα στρατιωτικά μέσα στη Συρία αν χρειαστεί

Oι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά οι πιλότοι μας και τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών συντονίζουν τις προσπάθειές τους με διάφορα είδη δυνάμεων -τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία- (βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά) χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα όπλα» επισήμανε ο Πούτιν σε ομιλία του.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. «Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί» πρόσθεσε.

Ο Πούτιν τόνισε, επίσης, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας απέτρεψαν 30 σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων και ξεσκέπασαν περισσότερους από 320 ξένους κατασκόπους το 2015.

«Θέλω να υπογραμμίζω ότι φέτος, χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), αποτράπηκαν περισσότερα από 30 εγκλήματα τρομοκρατικού χαρακτήρα» τόνισε. «Σημαντική ευθύνη για αυτό φέρουν οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας μας. Αυτήν τη χρονιά αναγνώρισαν περισσότερα από 320 στελέχη και πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ εκφωνούσε μια ομιλία με αφορμή την «Ημέρα των Στελεχών των Υπηρεσιών Ασφαλείας».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet