Αιματηρή σύγκρουση τρένων στη Γερμανία
Κόσμος

Αιματηρή σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

Δύο επιβατηγά τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στη νότια Γερμανία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα και να τραυματιστούν σχεδόν 150 επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το σημείο του δυστυχήματος, κοντά σε ποταμό από τη μία πλευρά και δάσος από την άλλη, δυσκόλεψε την πρόσβαση των συνεργείων -τραυματίες και σοροί μεταφέρθηκαν ακόμη και με βάρκες και ελικόπτερα στην άλλη πλευρά, για να τους παραλάβουν τα ασθενοφόρα.

Μεταξύ των τραυματιών, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 40 σε βαριά κατάσταση σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Η κατάσταση στο σημείο ήταν χαοτική τις πρώτες ώρες, με τα συνεργεία να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες και να αποκτήσουν εικόνα της κατάστασης.

Ο απεγκλωβισμός χρειάστηκε ώρες και προτεραιότητα δόθηκε, όπως ανέφεραν τα συνεργεία, στην ανάσυρση τραυματιών πριν τη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού.

Το δυστύχημα συνέβη το πρωί της Τρίτης κοντά στο Μπαν Άιμπλινγκ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Μονάχου, μεταξύ Χόλτσκιρχεν και Ρόζενχαϊμ.

Στη σύγκρουση ενεπλάκησαν δύο τρένα της ιδιωτικής εταρείας Meridian, όπως επιβεβαίωσε και η ίδια.

Το ένα από τα δύο τρένα εκτροχιάστηκε κατά τη σύγκρουση και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί, παίρνοντας κλίση περίπου 45 μοιρών. Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα, όπως και ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής. Πάνω από την περιοχή πετούσαν οκτώ ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά. Το δυστύχημα συνέβη σε περιοχή που οι τροχιές είναι μονής κατεύθυνσης, και οι εκτιμήσεις επικεντρώνονται σε τεχνικό λάθος κατά την αλλαγή των γραμμών (οι οποίες είναι διπλής κατεύθυνσης μέχρι το Μπαντ Άιμπλινγκ και μετά το Ρόζενχαϊμ).

Σε ανακοίνωσή της η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε «συγκλονισμένη και θλιμμένη από το σιδηροδρομικό δυστύχημα», λέγοντας ότι «οι σκέψεις της βρίσκεται με τις οικογένειες των θυμάτων». Η ίδια εξέφρασε παράλληλα «την πεποίθηση ότι οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τα πάντα για να προσδιορίσουν τα αίτια του δυστυχήματος».

Από το υπουργείο Μεταφορών ανακοινώθηκε, εν τω μεταξύ, ότι η σιδηροδρομική γραμμή όπου συγκρούστηκαν τα τρένα διαθέτει σύστημα πρόληψης αυτού του είδους των ατυχημάτων. Δύο από τα μαύρα κουτιά ανασύρθηκαν ήδη και το τρίτο αναμένεται να ανακτηθεί εντός της ημέρας για να φωτίσουν τα αίτια της σύγκρουσης.

Πηγή: in.gr/Β. Ψυχογιός

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet