Σε αναβρασμό το Τελ Αβίβ μετά το «τυφλό» χτύπημα
Κόσμος

Σε αναβρασμό το Τελ Αβίβ μετά το «τυφλό» χτύπημα

Με τον απολογισμό της τυφλής επίθεσης στο Τελ Αβίβ να έχει ανέβει στους τέσσερις, το κλίμα στο Ισραήλ παίρνει ξανά φωτιά,

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, λέει ότι η νέα επίθεση συνιστά «πρόκληση στο ύψος της οποίας θα σταθούμε», την ώρα που η Χαμάς εξυμνεί το μακελειό και προειδοποιεί με νέες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Παλαιστίνιοι από την περιοχή της Χεβρώνας οι δύο δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε επίθεση δύο ενόπλων στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Οι δράστες «εξουδετερώθηκαν», ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για προφανή επίθεση με στόχο ισραηλινούς πολίτες.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από την αστυνομία ως μέλη της ίδιας οικογένειας από το χωριό Γιάτα, κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή που βρίσκονται πολυσύχναστες καφετέριες και εστιατόρια, πολύ κοντά στον ισραηλινό υπουργείο Αμυνας και το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επίθεση ήταν η πρώτη μετά την ανάπαυλα από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις από Παλαιστίνιους εναντίον Ισραηλινών που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και διήρκεσαν αρκετούς μήνες.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet