Διασταυρώσεις – εξπρές για φορολογικώς επικίνδυνα ΑΦΜ
Οικονομία-Αγορά

Διασταυρώσεις – εξπρές για φορολογικώς επικίνδυνα ΑΦΜ

Διασταυρώσεις στοιχείων καταθέσεων και λοιπών χρηματοπιστωτικών προϊόντων με τα δηλωθέντα εισοδήματα μέσα σε λίγες ώρες υπόσχεται το νέο σύστημα που έχει στη διάθεσή του ο ελεγκτικός μηχανισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με τα «Νέα», μέσω αυτού του συστήματος επιδιώκονται έλεγχοι εξπρές, ξεκινώντας από όσους συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια, με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, από μια λίστα 1.270.047 ΑΦΜ.

Μέσα σε λίγες ώρες η εφαρμογή μπορεί να επεξεργάζεται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με τις πρωτογενείς καταθέσεις του φορολογουμένου, αλλά και στοιχεία για κάθε κίνηση χρηματοπιστωτικών προϊόντων σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα παρόμοια περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά διασταυρώνονται με τα δηλωθέντα εισοδήματα και προκύπτει η λεγόμενη αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

Η διαδικασία αυτή σήμερα γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση ενός ελέγχου να απαιτεί ακόμα και μήνες.

Ο κατάλογος με τα 1.207.047 ΑΦΜ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Το αρχείο καταθετών από όλα τα ημεδαπά πιστωτικά ιδρύματα με ύψος συναλλαγών ή εμβασμάτων στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε μια χρήση, άνω των 300.000 ή 100.000 ευρώ για χρονικό διάστημα από 2000 έως 2012.
  • Τη λίστα από Έλληνες φορολογούμενους στην Ελλάδα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο.
  • Τη λίστα που αφορά 2.062 φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν ή διατηρούσαν λογαριασμούς στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη.
  • Τη λίστα που αφορά διοικητές και υποδιοικητές που υπηρέτησαν στο ΕΣΥ κ.α.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet