«Φωτιά» και στα διόδια από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%
Οικονομία-Αγορά

«Φωτιά» και στα διόδια από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

Ανατιμήσεις στα διόδια φέρνει η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε 24% από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, οι οποίες κυμαίνονται από 5 έως 10 λεπτά ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις επιβάλλονται σε φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις -ως επί το πλείστον- σε πλευρικά διόδια, όπου δίκυκλα, τρίκυκλα και ελαφρά οχήματα δεν έχουν επιβάρυνση.

Οι οδηγοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι αυξήσεις θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα Τρίτης (31η Μαΐου 2016) προς Τετάρτη.

Προσαρμογή γίνεται, τηρουμένου του τιμολογιακού πλαισίου της σύμβασης παραχώρησης, και στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», όπου η αύξηση θα κυμανθεί από 10 λεπτά έως 1 ευρώ για πολύ μεγάλα λεωφορεία. Η απλή διέλευση για επιβατικά Ι.Χ. από 13,20 θα αυξηθεί κατά 0,10 ευρώ, δηλαδή στα 13,30 ευρώ. Όσοι χρησιμοποιούν τακτικά τη Γέφυρα θα δουν ανατίμηση και στις εβδομαδιαίες κάρτες, τα εισιτήρια μετ΄ επιστροφής και το «Γέφυρα e-pass».

Επίσης, η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία αποδοχή του συνδρομητικού – εκπτωτικού προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ e-pass», το οποίο έχει καλύψει τη χρησιμότητα άλλων προϊόντων, από την 1η Ιουνίου αποσύρει τις μηνιαίες κάρτες 10 διελεύσεων για επιβατικά Ι.Χ. και για φορτηγά 2 αξόνων, καθώς επίσης και την εβδομαδιαία και μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων για φορτηγά 3, 4 και 5 αξόνων και άνω. Οι κάρτες που θα έχουν πωληθεί μέχρι και την 31η Μαΐου, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλήρως μέχρι το τέλος του 2016.

Πηγή: in.gr/Όλγα Κλώντζα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet