Το Νοσοκομείο Σαντορίνης, οι καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ και οι «Μαυρογυαλούροι»
Κοινωνία

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης, οι καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ και οι «Μαυρογυαλούροι»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης «δεν διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο επικρατεί «απόλυτο χάος» και, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει:

«Έγκυος γυναίκα που άκουσε τον πρωθυπουργό ότι μπορεί να γεννήσει στο Νοσοκομείο, το επιχείρησε την Δευτέρα 18/7/2016, πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Κατέληξε να γεννήσει σε Νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το Νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο ιατρό, δεν διαθέτει Αιμοδοσία, Νεογνολογικό Τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε γυναίκες έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία.

»Δεν μπορούν να εκδώσουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων ελλείψει μηχανοργάνωσης, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία από έλλειψη ιατρών και για τεχνικούς λόγους, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρών».

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας διεκδίκησε και κέρδισε επάξια τον τίτλο του “Μαυρογιαλούρου”».

«Στις 15 Ιουλίου, σε μια φιέστα φτηνής προπαγάνδας, εμφανιζόταν να εγκαινιάζει το νοσοκομείο Σαντορίνης και να βεβαιώνει ότι “οι νέες γυναίκες του νησιού μπορούν να γεννούν εδώ”. Λίγες μέρες αργότερα, έγκυες γυναίκες μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία, ακόμη και στην Κρήτη, με επείγουσα διακομιδή» τονίζεται στην ανακοίνωση κι επισημαίνεται:

«Αποδεικνύεται έτσι, άλλη μια φορά, ότι είναι επικίνδυνο να πιστεύει κανείς τον κ. Τσίπρα. Η αλήθεια, άλλωστε -και την είχε επισημάνει η Νέα Δημοκρατία- είναι ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης είχε κατασκευαστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και το μόνο που έκαναν ήταν να μεταφέρουν εκεί το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας. Η αλήθεια είναι ότι με φιέστες δεν βελτιώνεται η καθημερινότητα των Ελλήνων. Η κοινωνία απαιτεί σοβαρές λύσεις και όχι επικοινωνιακές απόπειρες εμπαιγμού».

Πάντως, η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας ΑΕ (ΑΕΜΥ) που έχει τη διαχείριση του νέου Νοσοκομείου Σαντορίνης αντί σχολιασμού των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι «κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στο Γ.Ν. Θήρας προσήλθαν συνολικά 208 ασθενείς. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 128 άτομα, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών ανήλθε στα 80. Το κοινό εξυπηρετήθηκε από τα εξής τμήματα: γενικής ιατρικής, γυναικολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό, παθολογικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και χειρουργικό. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις στο ακτινολογικό εργαστήριο, το μικροβιολογικό και το τμήμα υπερήχων».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet