Συνεχίζεται το θρίλερ με τις τηλεοπτικές άδειες
Πολιτική

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις τηλεοπτικές άδειες

Παρά την περί του αντιθέτου φημολογία ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται από ώρα σε ώρα, οι υποψήφιοι καναλάρχες παραμένουν κλεισμένοι στη ΓΓΕΕ για περισσότερες από 50 ώρες.

Αν και από χθες το βράδυ υπάρχουν πληροφορίες ότι η μαραθώνια διαδικασία δημοπράτησης βαίνει προς το τέλος της, στις 2 το μεσημέρι αντικαταστάθηκε η πρωινή βάρδια των αστυνομικών που φυλάσσει τα πρόσωπα εντός του κτηρίου, ενώ ήρθε και το catering με το μεσημεριανό φαγητό, γεγονός που σημαίνει ότι και η σημερινή ημέρα αναμένεται μακρά.

Σύμφωνα με το διαδικαστικό, νικητές και ηττημένοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί το πρακτικό που θα υπογράψουν οι επιχειρηματίες που έχουν κατοχυρώσει μία άδεια και θα ενημερωθεί ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, ο οποίος θα προσέλθει στα γραφεία της ΓΓΕΕ.

Αφού ενημερωθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώσει τον Τύπο.

Στη συνέχεια, σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος, δηλαδή, της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.

Θα ακολουθήσει διάστημα 90 ημερών προκειμένου τα νέα κανάλια να είναι έτοιμα να εκπέμψουν, καθώς μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί πλέον να εκπέμπει, όπως έχει κατ΄ επανάληψη διαβεβαιώσει η κυβέρνηση.

Στο περιθώριο του διαγωνισμού για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα αλαλούμ για το εάν θα ακολουθήσει διαγωνισμός για θεματικές άδειες ή περιφερειακές άδειες καναλιών. Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει τι είδους άδειες θα δημοπρατήσει και πότε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet