«Πρώτα το ΣτΕ, μετά η δόση» το μήνυμα των τεσσάρων καναλαρχών
Πολιτική

«Πρώτα το ΣτΕ, μετά η δόση» το μήνυμα των τεσσάρων καναλαρχών

Πρόταση προς την κυβέρνηση να αναμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στα -καταρχήν- αιτήματα ακύρωσης του διαγωνισμού για τα κανάλια, κατέθεσαν οι τέσσερις καναλάρχες, προτού καταβληθεί η πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» της Τετάρτης, πρότειναν να πληρώσουν τα 73,8 εκατ. ευρώ (Αλαφούζος 13.080.000, Καλογρίτσας 15.780.000, Κυριακού 22.770.000 και Μαρινάκης 22.170.000) αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ, στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Αν η απόφαση είναι ταχεία -δεν αποκλείεται το σύνολο των αιτημάτων να απορριφθεί-, τότε οι προσωρινοί καναλάρχες θα καταβάλουν την πρώτη δόση το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου» υποστήριζαν κύκλοι από το περιβάλλον των προσωρινών υπερθεματιστών.

Σε περίπτωση όμως που το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο αργήσει να εκδώσει απόφαση, οι προσωρινοί υπερθεματιστές προτείνουν να πληρώσουν «μόλις ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επικυρώσει τη λίστα των υπερθεματιστών».

Με άλλα λόγια, όταν οι πλειοδότες από προσωρινοί γίνουν οριστικοί.

Αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, πάντα μέσα στο διάστημα των 90 ημερών από την ανακοίνωση των αδειών, όπως προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε αναλυτικά στα «Νέα» της Τετάρτης

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet