Κλίμα αντιπαράθεσης με εσωτερικούς κι εξωτερικούς «εχθρούς» καλλιεργεί η κυβέρνηση
Πολιτική

Κλίμα αντιπαράθεσης με εσωτερικούς κι εξωτερικούς «εχθρούς» καλλιεργεί η κυβέρνηση

Μία αλληλουχία γεγονότων, σε συνέχεια των δηλώσεων του Αλ. Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ το μεσημέρι της Κυριακής, πυροδοτεί σενάρια σύμφωνα με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει το περιβάλλον για την επόμενη σύγκρουση με τους δανειστές. Και εν όψει αυτού, σύμφωνα με κάποιες πηγές, που επικαλείται το «Βήμα», κατασκευάζει τους νέους της «εχθρούς» στο εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς αυτή είναι η συνήθης μέθοδος με την οποία αναζητεί διέξοδο.

Η βεβαιότητα με την οποία ο κ. Τσίπρας μίλησε στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος εντός του έτους και για τη διαπραγμάτευση με αντικείμενο της γερμανικές αποζημιώσεις, καταρρίφθηκε ήδη από τη Δευτέρα μέσω διαρροών και επίσημων δηλώσεων από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΝΙ», επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει τις εξελίξεις στο ζήτημα του χρέους, τέτοια συζήτηση, πόσο μάλλον επίλυση του θέματος, δεν μπορεί να υπάρξει πριν τις γερμανικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει στη Θεσσαλονίκη ότι το θέμα δεν είναι διμερές και ότι δεν μπορεί να επηρεάζεται από τους εκλογικούς κύκλους.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τα όσα μεταφέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι περιγράφουν το θέμα του χρέους ως καταλυτικό για την ανάκαμψη της κυβέρνησης και την υπεραισιοδοξία που καλλιέργησε ο κ. Τσίπρας, οδηγούν πολλούς σε μία εκτίμηση: ότι η κυβέρνηση, πιεζόμενη από δικές της ανεπάρκειες και καθυστερήσεις, αλλά και από τις επιπτώσεις των μέτρων που εφαρμόζει, θέλει να καλλιεργήσει ένα περιβάλλον σύγκρουσης και να θέσει στο κάδρο τους νέους (παλαιούς) εχθρούς. Γι΄ αυτό και καλλιεργεί υπερβολικές προσδοκίες, γνωρίζοντας ότι θα διαψευστούν, ώστε να έχει την αφορμή να περάσει στην «αντεπίθεση».

Παράλληλα, η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από την πρωτοφανή δήλωση του πρωθυπουργού, με την οποία προεξόφλησε την απόφαση του ΣτΕ περί της συνταγματικότητας του νόμου βάσει του οποίου χορηγήθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα όσο και αν ήταν ατυχής, δεν ήταν τυχαία. Κατά τις ίδιες πηγές, μία απόφαση που θα κρίνει συνταγματικό τον νόμο πιθανώς να μην είναι όσο βέβαιη εμφανίστηκε να τη θεωρεί ο κ. Τσίπρας, καθώς με κάτι τέτοιο θα ακύρωνε επί της ουσίας τον εαυτό του και προηγούμενες αποφάσεις με τις οποίες επιβεβαίωνε τον κομβικό και εποπτικό ρόλο του ΕΣΡ.

Σε μία τέτοια περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι έτοιμο να καταφύγει σε μία νέα σύγκρουση, με αντικείμενο την προσπάθειά του να πατάξει τη διαπλοκή, εμπλέκοντας στην αντιπαράθεση ακόμη και τη Δικαιοσύνη.

Κατά την ίδια γραμμή πληροφόρησης, ο συνδυασμός αυτών των εξελίξεων -με κρισιμότερη μεταξύ αυτών την απόφαση του ΣτΕ- θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων στο αμέσως προσεχές διάστημα. Και βολικοί «εχθροί» θα υπάρχουν εντός και εκτός.

Πηγή: in.gr/Άγγελος Κωβαίος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet