Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την μέτρηση της πρόθεσης ψήφου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε δημοσκόπηση που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών, η έρευνα δίνει 16% στον ΣΥΡΙΖΑ και 28,5% στη Νέα Δημοκρατία. Στην προηγούμενη μέτρηση του ΠΑΜΑΚ, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 17,5% και η Ν.Δ. 27,5%.

Ακολουθούν στην πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή με 7,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 1,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2%.

Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 6,5%, το «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» φτάνει το 20,5%, το «Άκυρο/Λευκό» το 6,5%, ενώ «Δεν θα ψηφίσω» απαντά το 13,5%.

H εικόνα της πρόθεσης ψήφου

Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας 62% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 13%.

Μεγάλη η διαφορά και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει το 30,5% και ο Αλέξης Τσίπρας το 17%. «Κανένας» απαντά, εντούτοις, το 47,5%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (85,5%) θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ παρόμοιο ποσοστό (86,5%) δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα.

Η δημοσκόπηση έγινε στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τις εντυπώσεις των πολιτών από τις εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ: Το 8,5% θεωρεί αξιόπιστο το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, ενώ το 22,5% θεωρεί αξιόπιστο το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Κανένας από του δύο» απαντά το 42,5%.

Σε ό,τι αφορά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες 64,5% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, 18% ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ 17,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet