Σειρά επαφών Αλ. Τσίπρα στο Νταβός για το ελληνικό πρόγραμμα
Πολιτική

Σειρά επαφών Αλ. Τσίπρα στο Νταβός για το ελληνικό πρόγραμμα

Νέο κύκλο σημαντικών επαφών θα έχει σήμερα, Πέμπτη, στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ενώ εξειδικευμένη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται στο πάνελ στο οποίο θα συμμετέχει μαζί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το μεσημέρι, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου (14:45) και την Κριστίν Λαγκάρντ (15:00), ενώ το βράδυ θα συζητηθεί και πάλι το Κυπριακό στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη (20:00).

Η συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς αναμένεται να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή και ο ρόλος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η στάση του στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Χθες, Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα, στο προσφυγικό, στην ελληνοαμερικανική συνεργασία με έμφαση στις επενδύσεις, στα ενεργειακά, στο Κυπριακό και στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας στην Ελλάδα για την ευρύτερη σταθερότητα στην Ευρώπη και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα, προκειμένου να αναδειχθεί η δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τις πρωτοβουλίες Μπάιντεν για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων και την περαιτέρω προώθηση των αμερικανικών επενδύσεων στην χώρα μας.

Το ελληνικό πρόγραμμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αλ.Τσίπρας και με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ -σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού- στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet