Χάκερ «πέθαναν» την Μπρίτνεϊ Σπίερς
Πολιτισμός

Χάκερ «πέθαναν» την Μπρίτνεϊ Σπίερς

Η επίθεση χάκερ στον λογαριασμό της δισκογραφικής εταιρείας Sony Music στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter είχε ως αποτέλεσμα να αναρτηθεί η ψευδής είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας Μπρίτνεϊ Σπίερς, προτού τα επίμαχα μηνύματα διαγραφούν και η εταιρεία ζητήσει συγγνώμη από την Αμερικανίδα ερμηνεύτρια.

Το tweet «RIP @britneyspears», δηλαδή «αναπαύσου εν ειρήνη» αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Sony Music γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ενώ το μήνυμα συνόδευε ένα δακρυσμένο emoticon.

«Η Μπρίτνεϊ σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Σας το λέμε ταχύτερα» επισημαινόταν σε ένα δεύτερο μήνυμα, που αναρτήθηκε κάποια λεπτά αργότερα.

Τα δύο μηνύματα γρήγορα διαγράφηκαν. Η εταιρεία γνωστοποίησε σε ένα δελτίο τύπου ότι ο λογαριασμός της είχε δεχθεί επίθεση χάκερ: «Αυτό διορθώθηκε. Η Sony Music ζητάει συγγνώμη από την Μπρίτνεϊ Σπίερς και τους θαυμαστές της για τη σύγχυση» που προκάλεσε.

Στο μεταξύ, δημοσιογράφος του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου CNN έγραψε στο Twitter ότι επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο τύπου της 35χρονης τραγουδίστριας, που τη διαβεβαίωσε ότι εκείνη είναι «ζωντανή και καλά στην υγεία της».

Πριν από την απόσυρση των επίμαχων μηνυμάτων, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του τραγουδιστή Μπομπ Ντίλαν το εξής tweet: «Αναπαύσου εν ειρήνη @britneyspears», όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Το μήνυμα επίσης διαγράφηκε λίγο μετά.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet