Άρχισε η παράδοση ειδών για το «σπίτι του φοιτητή από την επαρχία»
Περιφέρεια Αττικής

Άρχισε η παράδοση ειδών για το «σπίτι του φοιτητή από την επαρχία»

Συνεχίζεται στην Περιφέρεια Αττικής η συγκέντρωση ειδών οργάνωσης σπιτιού και γραφείου για τους φοιτητές από την επαρχία που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Στις εγκαταστάσεις του διαμετακομιστικού κέντρου συλλογής ειδών υλικής συνδρομής της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή (άνοδος Μεσογείων 448 και Ευαγγελιστρίας, τηλ. 213 2100531) συγκεντρώνονται, αλλά και παραδίδονται σε φοιτητές από την επαρχία σειρά ειδών.

Ήδη από την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων, προσωπικό και εθελοντές της Περιφέρειας, περιμένουν τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, από τις 9:00 μέχρι και τις 15:00 στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 448, είσοδος από Ευαγγελιστρίας).

Πολλά αντικείμενα θα παραδίδονται απευθείας από τους δωρητές στους φοιτητές με την Περιφέρεια να έχει τον ρόλο του συντονιστή.

Πρόγραμμα «Το σπίτι του φοιτητή από την επαρχία»Ενδεικτικά, παρατίθενται είδη προς συλλογή για τους νέους φοιτητές:

  • Κουζίνα, κατσαρόλες, τηγάνια, μαχαιροπήρουνα.
  • Πιάτα – πιατοθήκες, κούπες – ποτήρια, κάδοι απορριμμάτων, πετσέτες.
  • Καθιστικό, καναπές, τραπεζάκι σαλονιού, βιβλιοθήκη.

Η Περιφέρεια Αττικής λειτούργησε πρώτη φορά τον Μάρτιο το πρώτο, στην Ελλάδα, κέντρο logistics, για τη διαχείριση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στον χώρο «Εσπλανάδα», στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου.

Επεκτείνοντας την πρωτοβουλία, η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών άνοιξε τον Απρίλιο τις πόρτες του στους πολίτες με τη λειτουργία «Διαμετακομιστικού Κέντρου Διαχείρισης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης», παρέχοντας υπηρεσίες, υποστηρικτικές στο βασικό κέντρο αποθήκευσης του Φαλήρου.

Μέχρι σήμερα, και σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα, χιλιάδες πολίτες έχουν εισφέρει τεράστιες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης, που με άμεσο, συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο διατέθηκαν στους ωφελούμενους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά: «Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι, υπουργείο Παιδείας, Εκκλησία και αλληλέγγυοι εθελοντές ενώνουμε ξανά δυνάμεις, και μετά τα “συγχαρητήρια” στους νέους φοιτητές, τους στηρίζουμε και έμπρακτα. Ιδιαίτερα αυτούς με οικονομικά προβλήματα από την επαρχία. Αξιοποιούμε τις δομές και αναμένουμε τη στήριξη των πολιτών».

Δείτε το βίντεο «Συγκέντρωση ειδών για τους φοιτητές από την επαρχία»:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet