Η Ρ. Δούρου στο Συνέδριο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα»
Περιφέρεια Αττικής

Η Ρ. Δούρου στο Συνέδριο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα»

Χαιρετισμό απηύθυνε κατά την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου με αντικείμενο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το Συνέδριο διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και πραγματοποιείται στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2016 στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «βιώνουμε μια “πικρή εξίσωση” μεταξύ των φύλων ως αποτέλεσμα της κρίσης. Μια “πικρή εξίσωση” που συχνά καταλήγει στη βία».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας της περιφερειάρχη:

Το Συνέδριο αποτελεί μέρος ενός Προγράμματος που απευθύνεται στον έφηβο και στην έφηβη με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή του φαινομένου της έμφυλης βίας. Απευθύνεται δηλαδή σε μια κρίσιμη ηλικία κατά την οποία διαμορφώνονται τα στερεότυπα φύλου.

Ειδικά σήμερα, περίοδο κατά την οποία η βία τείνει να γίνει καθημερινή, είτε με κρούσματα μπούλινγκ στα σχολεία για παράδειγμα, τέτοιες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις είναι απαραίτητες.

Σήμερα δεν βιώνουμε μόνο την οικονομική κρίση. Βιώνουμε κρίση Δημοκρατίας, εκείνη που πλήττει σειρά κοινωνικών δικαιωμάτων, εμφανίζοντάς τα ως «πολυτέλειες», και τοποθετώντας τα στη λίστα των παράπλευρων απωλειών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet