Δίκτυο πόλεων φιλικών προς τους ηλικιωμένους
Περιφέρεια Αττικής

Δίκτυο πόλεων φιλικών προς τους ηλικιωμένους

Το καταστατικό για τη σύσταση του διευρωπαϊκού δικτύου AFE-INNOVNET (Δίκτυο πόλεων φιλικών προς τους ηλικιωμένους) υιοθετήθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν 77 δημόσιες αρχές από 18 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και οι Δήμοι Αγίας Βαρβάρας και Αγίων Αναργύρων-Καματερού και στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, Γιώργος Καπλάνης και ο σύμβουλος του προέδρου της ΠΕΔΑ, Βασίλης Καμπέρης.

Το Δίκτυο AFE-INNOVNET έχει ως βασικούς άξονες την προώθηση του υγιούς τρόπου ζωής στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, τη διατήρηση της αυτονομίας τους, καθώς και την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στο κοινωνικό σύνολο.

Για τον σκοπό αυτό, το Δίκτυο θα παρέχει πληροφόρηση και τεχνική υποστήριξη στις τοπικές και περιφερειακές αρχές προκειμένου να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για τους ηλικιωμένους στις πόλεις. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του Δικτύου θα είναι η ανάπτυξη μεθοδολογίας για την αξιολόγηση των υφιστάμενων πολιτικών, η υποστήριξη των στρατηγικών και των δράσεων που θα σχεδιάσουν οι τοπικές αρχές, καθώς και η ενθάρρυνση αποτελεσματικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της δημογραφικής αλλαγής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet