Τα 110 χρόνια λειτουργίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ χαιρετίζει η περιφερειάρχης Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Τα 110 χρόνια λειτουργίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ χαιρετίζει η περιφερειάρχης Αττικής

Χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 για τα 110 χρόνια του ΑΠΕ-ΜΠΕ έστειλε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που καλείται να επιτελέσει στη σημερινή συγκυρία το Πρακτορείο.

«Οι πολίτες, η κοινωνία έχουν ανάγκη έναν έγκυρο, αποτελεσματικό και σύγχρονο ειδησεογραφικό οργανισμό, ο οποίος να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών και τις ανάγκες της πατρίδας μας», τόνισε η κα Δούρου.

Στον χαιρετισμό της η περιφερειάρχης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Εκείνο που χαρακτηρίζει στις μέρες μας το τοπίο της ενημέρωσης δεν είναι η ποιότητα, η εμβάθυνση, η τεκμηρίωση, η έρευνα, αλλά η ρηχότητα, η επιφανειακότητα, η στιγμιαία πληροφόρηση. Τα χαρακτηριστικά δηλαδή εκείνα που αντί να βοηθούν τον πολίτη να ενημερωθεί και να μορφώσει άποψη, του θολώνουν τον ορίζοντα, δημιουργώντας την εξής παράδοξη κατάσταση: ενώ σήμερα οι νέες τεχνολογίες βοηθούν στην άμεση μετάδοση της πληροφορίας, οι πολίτες δεν είναι καλύτερα ενημερωμένοι.

»Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς – ένα εμπόδιο στην “προκάτ” ενημέρωση και ένα πραγματικό παράθυρο στη σφαιρική πληροφόρηση.

»Ειδικά μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα που έχει ανοίξει τον ορίζοντά του στις νέες τεχνολογίες καθώς και σε διεθνείς συνεργασίες, διεκδικώντας νέο κοινό με σταθερούς όρους ποιότητας και δεοντολογίας. Και επιτελώντας διπλό ρόλο: εκείνον του λειτουργήματος της ενημέρωσης και παράλληλα αυτόν του αξιόπιστου καταγραφέα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας.

»Ρόλος αναντικατάστατος και πολύτιμος, ειδικά στη σημερινή συγκυρία. Ρόλος, που καθιστά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όχι μόνο τμήμα του μιντιακού τοπίου αλλά και σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σκηνής. Το πολιτικό γίγνεσθαι θα ήταν πολύ διαφορετικό, προς το χειρότερο, χωρίς την ενεργή παρουσία του ΑΠΕ – ΜΠΕ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet