“Πιστοποίηση” υγειονομικών ελέγχων της Περιφέρειας από την Παγκόσμια Τράπεζα
Περιφέρεια Αττικής

“Πιστοποίηση” υγειονομικών ελέγχων της Περιφέρειας από την Παγκόσμια Τράπεζα

Την ικανοποίησή τους για τον βαθμό της γνώσης των αντικειμένων και της εκτέλεσης των υγειονομικών ελέγχων εξέφρασαν εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας, με εξειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων- ποτών, ο οποίοι επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Οι εμπειρογνώμονες συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας και αρμόδιους υπαλλήλους, επόπτες Δημόσιας Υγείας της Υπηρεσίας. Παράλληλα, οι επιθεωρητές έκαναν προτάσεις προκειμένου να προσανατολιστούν οι εργασίες της Υπηρεσίας προς την κατεύθυνση της καλύτερης ιεράρχησης των ελέγχων, της εκτέλεσης προγραμμάτων έκτακτων ελέγχων με συγκεκριμένους στόχους, καθώς και της περαιτέρω χρήσης πληροφοριακών συστημάτων για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Υπηρεσίας.

Οι εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης, Ε. Πασβούρη, για τις αρμοδιότητες που ασκούνται από την Υπηρεσία αναφορικά με τους ελέγχους Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, τακτικούς και έκτακτους, αλλά και για το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας.

Κατόπιν μετέβησαν, με κλιμάκιο Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για δειγματοληπτικό υγειονομικό έλεγχο σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή ευθύνης του Κεντρικού Τομέα. Κατά τον έλεγχο έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εκτέλεση των υγειονομικών ελέγχων και τη βελτιστοποίηση αυτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet