Χριστούγεννα στην «Ανακυκλούπολη» της Νέας Ερυθραίας
Κοινωνία

Χριστούγεννα στην «Ανακυκλούπολη» της Νέας Ερυθραίας

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Κηφισιάς διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή, ένα διήμερο ενημέρωσης για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 20  Δεκεμβρίου 2015 και ώρες 11.00 – 18.00.

“Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και ευαισθητοποιούμε τους πολίτες, μέσω δράσεων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Μικρασιατών, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου της Νέας Ερυθραίας”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η οποία επίσης μας ενημερώνει ότι ήδη, μαθητές έχουν έρθει σε επαφή με τα ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς σε σχολεία της πόλης στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους με χειροποίητα ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς είναι συμπαραστάτες της «Ανακυκλούπολης».

Η Νέα Ερυθραία φιλοξενεί την πρωτοποριακή εκδήλωση στο διήμερο  bazaar όπου θα παρουσιαστούν και τα ανακυκλώσιμα χριστουγεννιάτικα στολίδια των μαθητών, αλλά παράλληλα μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη, τις ανάγκες της, καθώς και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας.

Angelika DuskΠέτρος Κούρτης
Το έναυσμα να απλωθεί η μαγεία των Χριστουγέννων σε όλη την πόλη θα δώσει το άναμμα του πιο εναλλακτικού χριστουγεννιάτικου δέντρου από την αγαπημένη Angelika Dusk.

Στη μεγάλη γιορτή παρών θα δώσει και η φανταστική ομάδα κρουστών και πνευστών του Πέτρου Κούρτη, σε μια μοναδική παρέλαση με τη συμμετοχή υπαλλήλων της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς.

Φέτος, το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα είναι πλούσιο, με πολυήμερες δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου Κηφισιάς. Σε κεντρικά σημεία της πόλης έχουν τοποθετηθεί σπιτάκια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, όπου θα φιλοξενηθούν ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων – δράσεων για την ανακύκλωση στην Νέα Ερυθραία

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

11.00 – 18.00 Πλατεία Μικρασιατών

  • BAZAAR 1ου Συστήματος Προσκόπων Νέας Ερυθραίας – Δημιουργίες από ανακυκλωμένα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά, ζωγραφική πανό για την πόλη και ζεστό τσάι, κέρασμα για όλους!

12.00 – 16.00 Πλατεία Μικρασιατών

  • CHRISTMAS PUPPY DAY – Η επιτροπή ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς μάς καλεί να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στα αξιολάτρευτα αδεσποτάκια μας.

11.00 – 14.00 Χαριλάου Τρικούπη 144

  • FACE PAINTING – Χριστουγεννιάτικες φατσούλες παντού.

12.30 – 14.00 Στροφυλίου, ύψος Πλ. Μικρασιατών

  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – Τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές από αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια.

16.00 – 17.00 Στροφυλίου, ύψος Πλ. Μικρασιατών

  • ZUMBA – Μικροί και μεγάλοι φοράμε τα κόκκινα σκουφάκια μας και χορεύουμε σε τρελούς ρυθμούς.

17.30 Πατρ. Γρηγορίου Ε΄, ύψος Πλ. Μικρασιατών

  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ ANGELIKA DUSK – H αγαπημένη μας Angelika Dusk έρχεται να μας ξεσηκώσει και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα να ανάψει το πιο εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

11.00 – 18.00 Πλατεία Μικρασιατών

BAZAAR 1ου Συστήματος Προσκόπων Νέας Ερυθραίας – Δημιουργίες από ανακυκλωμένα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά, ζωγραφική πανό για την πόλη και ζεστό τσάι, κέρασμα για όλους.

12.00 – 16.00 Πλατεία Μικρασιατών

  • Χριστουγεννιάτικη Αγορά Μικρασιατών – Παραδοσιακά στολίδια, εδέσματα και όλα τα καλούδια που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν

12.30 – 14.30 Στροφυλίου, ύψος Πλ. Μικρασιατών

  • Εργαστήριο κατασκευής της αυθεντικής συνταγής «Αϊτουδάκια» από την περιοχή της Σμύρνης.

11.00 – 14.00 Χαριλάου Τρικούπη 144

  • FACE PAINTING – Χριστουγεννιάτικες φατσούλες παντού.

12.30 – 13.00 Στροφυλίου, ύψος Πλ. Μικρασιατών

Βαλς από ΚΑΠΗ Ν. Ερυθραίας – Με συγκίνηση και σεβασμό θα μοιραστούμε μοναδικές στιγμές με τα «μεγάλα παιδιά».

13.00 Στροφυλίου, εμπορικό κέντρο «Καμάρες»

  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ – Η φανταστική ομάδα κρουστών και πνευστών του Πέτρου Κούρτη σε μια μοναδική παρέλαση, με τη συμμετοχή υπαλλήλων Καθαριότητας του Δήμου. Μικροί και μεγάλοι, ένα πολύχρωμο ποτάμι ήχων και εικόνων ξεχύνεται στην πόλη και μεταφέρει παντού το σύνθημα της ανακύκλωσης.

13.30 – 14.30 Στροφυλίου, ύψος Πλ. Μικρασιατών

  • ZUMBA – Μικροί και μεγάλοι φοράμε τα κόκκινα σκουφάκια μας και χορεύουμε σε τρελούς ρυθμούς.

17.00 Στροφυλίου, ύψος Πλ. Μικρασιατών

  • Αγαπημένοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν τα κάλαντα με τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet