«Αστράφτει και βροντάει» ο Π. Μπόλλας κατά Α. Τσελέντη και Μ. Μαμαλάκη
Πολιτική

«Αστράφτει και βροντάει» ο Π. Μπόλλας κατά Α. Τσελέντη και Μ. Μαμαλάκη

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρώην πρόεδρος του ΚΑΠΗ Πεύκης, αντιδήμαρχος κι ενεργό πολιτικό στέλεχος στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παναγιώτης Μπόλλας, με όσα αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση του ΚΟΙΠΑΠ για τεκταινόμενα στη συγκεκριμένη δομή.

Στη χειμαρρώδη ανακοίνωσή του ο κ. Π. Μπόλλας αναφέρει:

Πανικός στο «πολιτικό προσωπικό» της αδράνειας και της διαστρέβλωσης

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Χωρίς την παραμικρή έκπληξη διάβασα στον ηλεκτρονικό Τύπο τη βρίθουσα πανικού, αλλά και ψεμάτων, απέλπιδα προσπάθεια των σημερινών διοικούντων του ΚΟΙΠΑΠ, επί της οποίας ως μόνο στόχο μπορώ να διακρίνω την αιτιολόγηση της πασιφανούς αναιτιολόγητης διάλυσης και ερήμωσης των πάντων στον τομέα της φροντίδας για την τρίτη ηλικία.

Για τον λόγο αυτό, στο εν λόγω λιβελογράφημα, οι κατεδαφιστές καταγγέλλουν τους οικοδόμους για δήθεν υπερχρέωση του ΚΑΠΗ, για τάχα απώλεια του έργου για οικοδόμηση νέου ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, για πάρτι που γίνονταν με ούζα και γραβιέρες Νάξου, για αγωγές από γραφεία μετακίνησης, για φωτογραφήσεις προσωπικής προβολής που κόστιζαν πολύ και εν γένει για «τσάμπα μάγκες» που τάχα έσπειραν την οικονομική καταστροφή.

Στο σημείο αυτό και επειδή πιστεύω ότι η διοίκηση του ΚΑΠΗ που με αφορά προσωπικά (2009 έως και τέλος του 2010), κρίθηκε από την κοινωνία και ειδικότερα από τα μέλη του με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και επειδή όλοι διακρίνουν και έχουν αναγνωρίσει το μέγεθος του έργου που επιτελέστηκε, θεωρώ ότι οποιαδήποτε αναφορά στην περίοδο αυτή προς τόνωση της «ασθενούς» μνήμης ορισμένων, όχι μόνο περιττεύει, αλλά ίσως και να αποτελέσει βάση για σχόλια πέρι κομπορημοσύνης.

Προς αποκατάσταση όμως της αλήθειας, θεωρώ ότι οφείλω να παραθέσω τα παρακάτω:

1. Το έργο για την οικοδόμηση νέου ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη είχε, επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, δημοπρατηθεί και απέμενε να γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολήπτη κατασκευαστή. Με το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών του 2010 και την ανάδειξη του κ. Φωκιανού στη δημαρχία, το έργο πήρε άλλη τροπή και εκπονήθηκε νέο σχέδιο οικοδόμησης ενός πολυχώρου πολλών θεραπευτικών δράσεων, που εκτός από ΚΑΠΗ θα συστέγαζε ακόμα και κέντρο ψυχικής υγιεινής, με αποτέλεσμα, η χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που ακολούθησε να αναστείλει το έργο κι έτσι να εκπνεύσει το χρονοδιάγραμμα που έως τα μέσα του 2012 είχε θέσει το Υπουργείο Υγείας, μιας και ήταν ιδιοκτήτης του οικοπεδικού χώρου.

2. Όταν ο ίδιος ανέλαβα τη διοίκηση του ΚΑΠΗ στα προσφερόμενα είδη προς τα μέλη συγκαταλέγονταν από μακρού και ποτά καθώς και τυριά, όπως και πλείστα, άλλα τα οποία με άμεση απόφασή τους, οι καταγγέλλοντες κατεδαφιστές, κατάργησαν ως σπατάλη, διότι προφανώς έκριναν ότι η τρίτη ηλικία είναι γι΄ αυτούς και τρίτης κατηγορίας. Ως εκ τούτου το να καταγγέλλει κάποιος ότι αντί για το γνωστό Ολλανδικό τυρί που κόστιζε στα ΚΑΠΗ 7 ευρώ/κιλό, χορηγήθηκε γραβιέρα Νάξου που κόστιζε 11 ευρώ/κιλό, τούτο θεωρώ ότι υπερβαίνει ακόμα και τα όρια του άκρατου λαϊκισμού, τη στιγμή μάλιστα που οι ποσότητες του συγκεκριμένου είδους είναι δύσκολο να υπερέβαιναν τα 50-60 κιλά ανά έτος και πάντως πολύ λιγότερο από τα 1.500 ευρώ που κοστίζει το παράβολο για έναν από τους πολλούς δικηγόρους που έβαλαν για να διώξουν τη διευθύντρια του ΚΑΠΗ κ. Γαϊτανίδου.

3. Σχετικά με τις αγωγές από τα γραφεία μετακίνησης που οι κατεδαφιστές επικαλούνται, οφείλω κατ΄ αρχήν να πω ότι το ΚΑΠΗ παραλήφθηκε με γενικό χρέος 130.000 ευρώ και με τη λήξη της θητείας μου παραδόθηκε με αντίστοιχο χρέος λιγότερο των 50.000 ευρώ, δηλαδή μειωμένο πολύ πιο κάτω από το ήμισυ. Μέσα στο αρχικό χρέος των 130.000 ευρώ που παρελήφθη, εμπεριέχονταν και τουλάχιστον 15.000 ευρώ των προηγούμενων διοικήσεων προς γραφεία μετακίνησης, τα οποία αφού πληρώθηκαν, αναλογικά συμπαρέσυραν σε καθυστέρηση οφειλής, ισόποσο ύψος προς τις νέες χρήσεις εκάστου οικονομικού έτους.

Ως εκ τούτου προκύπτει ότι η κάθε νέα διοίκηση οφείλει να πράξει διαδικαστικά ότι και η προηγούμενη και να μην οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση την οφειλή και έτσι προκύψει αγωγή απαίτησης με σκοπό να λάβει στα χέρια της ένα δικόγραφο για να έχει να το «κουνάει» στο πρόσωπο των προηγούμενων διοικούντων.

Όταν μάλιστα η κυριότερη εκ των κατεδαφιστών κ. Μαμαλάκη που από το 2011 έως και σήμερα έχει «στοιχειώσει» στη θέση της αντιπροέδρου, ήταν και αντιδήμαρχος Οικονομικών το 2007, είχε τότε αποστείλει προς όλους τους πιστωτές του Δήμου επιστολή που τους γνωστοποιούσε ότι ο Δήμος αδυνατεί να τους πληρώσει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν υπό μορφή βροχής οι αγωγές, τότε νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την τακτική του συγκεκριμένου προσώπου.

4. Περιττεύει να «θυμήσω» ότι επί της διοίκησής μου στο ΚΑΠΗ του Δήμου μας, είχα αφαιρέσει κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού τον σχετικό κωδικό περί φωτογραφήσεων για τις εκδηλώσεις και προκαλώ τον οποιονδήποτε να κάνει την όποια έρευνα για να διαπιστώσει ότι καμία φωτογράφηση, ούτε προβολή στον Τύπο ή αλλού, έχει γίνει για αυτά τα δύο τουλάχιστον έτη.

5. Για τις ομάδες λειτουργίας του ΚΑΠΗ (χορευτική, θεατρική, βιβλίου, επιμόρφωσης, αλληλεγγύης, εκδρομών κ.ά.), θεωρώ πως μάλλον ξεπερνάει τα όρια και αυτού του απώτατου πολιτικού φαρισαϊσμού, να κάνουν λόγο γι΄ αυτά, που επιμελώς διέλυσαν οι υπογράφοντες κατεδαφιστές και ο κρυπτόμενος «μαέστρος» τους.

Αρκούμαι στο να καλέσω την κοινωνία να ανασύρει από τη μνήμη της τις δεκάδες θεατρικές παραστάσεις των μελών της θεατρικής ομάδας του ΚΑΠΗ, καθώς και τις αντίστοιχες συμμετοχές της χορευτικής ομάδας σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου, κατά την περίοδο που είχα τη διοικητική ευθύνη του ΚΑΠΗ.

Με όλα τα παραπάνω και κλείνοντας αυτή την παρέμβασή μου, θέλω να δηλώσω την απορία μου για το γεγονός ότι οι συντάκτες του σχετικού πολιτικά αήθους κειμένου, έρχονται να «απαντήσουν» μετά από δύο εβδομάδες σε κείμενο σχετικό με το ΚΑΠΗ που εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Τόσο πολύ τους ενόχλησε η προ ημερών παρουσία μου σε εορταστική εκδήλωση του ΚΑΠΗ;

Τόσο πολύ ενοχλούν τα χειροκροτήματα που ακόμα έχω την τιμή να παίρνω από τα μέλη του;

Είναι βέβαιο ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου, γι΄ αυτό και έτερος εκ των δημοτικών συμβούλων έψεξε τον πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ γιατί με «άφησε» να ευχηθώ, στο τέλος της εκδήλωσης, στα παιδιά του 2ου Λυκείου μας, που κόσμησαν την εν λόγω εκδήλωση.

Να είστε όλοι βέβαιοι ότι η βούλησή μου για προσφορά στον Δήμο μας, ουδόλως έχει καμφθεί. Ιδιαιτέρως όταν τα βέλη τους εκτοξεύουν οι εκπρόσωποι του πανικόβλητου πολιτικού προσωπικού της αδράνειας και της διαστρέβλωσης, που τολμά και κάνει λόγο για λίγα ευρώ παραπάνω που κοστίζει η γραβιέρα, αλλά που συγχρόνως σπαταλά χιλιάδες ευρώ για δικηγόρους προς τη δίωξη της αξιολογότατης διευθύντριας του ΚΑΠΗ κ. Άννας Γαϊτανίδου.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μπόλλας

π. πρόεδρος ΚΑΠΗ Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet