Απίστευτη νίκη-πρόκριση του ΑΣΕΔ στο Κύπελλο επί του Λαυρίου
Αθλητισμός

Απίστευτη νίκη-πρόκριση του ΑΣΕΔ στο Κύπελλο επί του Λαυρίου

Στη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του, ο ΑΣΕ Δούκα επικράτησε χθες (21/9) της ΚΑΕ Λαύριο – DHI με σκορ 74-73, μέσα σε ένα σχεδόν κατάμεστο Δαΐς και συνεχίζει στον θεσμό του Κυπέλλου.

Η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς ήρθε κόντρα σε μια ομάδα της Basket League, χωρίς τους τραυματίες Μανώλη Παπαμακάριο, Γιάννη Μολφέτα, Διονύση Καραμπάτσο και Δημήτρη Κομποδιέτα, ενώ από το 37ο λεπτό, η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη έπαιζε δίχως τους Guillermo Rubio, Παναγιώτη Καυκή και Γιώργο Κουκάπου αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ.

Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Αμαρουσίου, ο Α.Σ. Προμηθέας Πατρών στο Δαΐς, το προσεχές Σάββατο 24/9 στις 17:00.

Η ομάδα περιγράφει την εξέλιξη του αγώνας στην ιστοσελίδα της ως εξής:

Ο Γκιγιέρμο Ρούμπιο ήταν αυτός που έβαλε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης για να τον μιμηθούν οι Αλέξης Κυρίτσης, Ανδρέας Κανονίδης και Παναγιώτης Καυκής για το 15-14, με τον τελευταίο να ευστοχεί και σε διαδοχικά τρίποντα για το +5 και το 24-19.

Ακολούθησε ένα επί μέρους 5-11 από τους φιλοξενούμενους, που προσπέρασαν με 29-30 στο 16΄, πριν ο αρχηγός του ΑΣΕΔ κερδίσει το φάουλ πίσω από τα 6,75μ. και πάει στη γραμμή της… φιλανθρωπίας για τρεις βολές.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι «μπλε» προηγήθηκαν με 40-38, αλλά αυτό έληξε με σκορ 40-41 έπειτα από εύστοχο τρίποντο των φιλοξενουμένων στην εκπνοή.

Με την επιστροφή στο παρκέ, ο Ρούμπιο μέτρησε τέσσερις πόντους και ένα κλέψιμο, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Κανονίδη ο οποίος με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό «έγραψε» το 57-53.

Η συνέχεια βρήκε τον Γιώργο Κουκά να ευστοχεί από τα οκτώ μέτρα, να μοιράζει ασίστ στον Κανονίδη και να προλαβαίνει τον χρόνο για ένα απίστευτο τρίποντο που έφερε την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων στο +7 (66-59), πριν αποβληθεί με πέντε φάουλ και πάρει τον δρόμο για τον πάγκο, ότι έκαναν και ο Ρούμπιο με τον Καυκή.

Στα εναπομείναντα τρία λεπτά, το Λαύριο κατάφερε να μειώσει και να φέρει το ματς στο καλάθι, μετά το τρίποντο του Πάντερ (74-72), και το χαμένο ζευγάρι βολών του Κανονίδη, με τον Αμερικανό να κερδίζει στη συνέχεια και φάουλ, δύο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Η 1/2 βολές του, όμως, και το ριμπάουντ του Θοδωρή Καρρά, έστειλαν τον ΑΣΕΔ στην επόμενη φάση, να αντιμετωπίσει τον Προμηθέα Πατρών, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια εντός και εκτός γηπέδου.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 40-41, 54-49, 74-73

ΑΣΕ Δούκα (Συμεωνίδης): Κουκάς 6 (2), Καυκής 15 (2), Κυρίτσης 29 (2), Κανονίδης 12 (1), Ρούμπιο 10, Ράπτης 2, Κομποδιέτας, Μιλεντίγιεβιτς, Καρράς, Μαστόρος, Αγραβάνης

Γ.Σ. Λαυρίου (Σερέλης): Γιάνγκ 10 (1), Πάντερ 24 (2), Χάμιλτον 12 (2), Μπόλντς 2, Κακλαμανάκης 2, Γιαννακόπουλος 3, Κοκ 10, Περράκης, Ψαρόπουλος, Αθανασούλας 10 (2), Τσίρος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet