Παραχώρηση στον Δήμο Αμαρουσίου του Κέντρου Κεραμικής ζητεί ο δήμαρχος
Πολιτισμός

Παραχώρηση στον Δήμο Αμαρουσίου του Κέντρου Κεραμικής ζητεί ο δήμαρχος

Την παραχώρηση στον Δήμο Αμαρουσίου του χώρου της Κεραμικής που βρίσκεται στη Λ. Κηφισιάς, αρ. 207 αιτείται ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Η επιστολή αποτελεί συνέχεια της από 5 Αυγούστου 2016 συνάντησης του κ. Γ. Πατούλη με τον κ. υπουργό και με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη διάθεση χώρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην επιστολή, αφού γίνεται εκτενής αναφορά στην ιστορικότητα και τη σπουδαιότητα του χώρου για τους κεραμίστες, την Κεραμική Τέχνη, καθώς και για την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου, υπογραμμίζεται ότι στόχος είναι ο συγκεκριμένος χώρος να συνεχίσει να λειτουργεί ως Βιωματικό Μουσείο, χώρος έκθεσης κεραμικής τέχνης, παράλληλα με τη διοργάνωση δράσεων που θα αφορούν τις σύγχρονες εφαρμογές ανάπτυξης του κλάδου της κεραμικής, καθιστώντας τον συγκεκριμένο χώρο «εστία πολιτισμού».

«Θεωρούμε, ότι η παραχώρηση στον Δήμο Αμαρουσίου του εν λόγω χώρου είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να διατηρηθεί η ταυτότητα του Δήμου μας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κεραμική και ειδικότερα με τον συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο. Συνεπώς, οποιαδήποτε ενδεχόμενη μετακίνησή του θα είναι επιζήμια για την περιοχή του Αμαρουσίου» καταλήγει ο κ. Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet