Στο κουαρτέτο για την Ελλάδα προστίθεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Οικονομία-Αγορά

Στο κουαρτέτο για την Ελλάδα προστίθεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προστίθεται στο κουαρτέτο, με εποπτικό ρόλο για την εφαρμογή του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Την απόφαση έλαβε στο Στρασβούργο, η Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

Το θέμα τέθηκε στη Διάσκεψη, ύστερα από πρόταση του Γκι Φερχόφστατ, αρχηγού των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ADLE).

Σύμφωνα με την απόφαση, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, θα έχει έναν ρόλο δημοκρατικού ελέγχου. Θα επικουρείται από ομάδα εργασίας 30 ευρωβουλευτών «Financial Assistance working-Group» (FAWG).

Η ομάδα εργασίας θα πραγματοποιεί τακτικές συνεδριάσεις με τα τέσσερα θεσμικά όργανα, (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και EMS).

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο αρχηγός των Φιλελευθέρων δήλωσε: «Χαίρομαι που σήμερα έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα. Αυτό θα ενισχύσει τον έλεγχο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Αποτελεί, επίσης, ένα στοιχείο του δημοκρατικού ελέγχου ιδιαίτερα επιθυμητού, σε μια διαδικασία που συχνά θεωρείται ως αδιαφανής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα εκλεγμένα μέλη, μπορούν τώρα να παίξουν τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί, για να συμβάλλουν σε εποικοδομητικές αλλαγές στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Φερχόφστατ.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet