Η Santa Running Team του ΑΣΑΠ ξεκίνησε ήδη να… τρέχει για το 2020
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Η Santa Running Team του ΑΣΑΠ ξεκίνησε ήδη να… τρέχει για το 2020

Η ομάδα Santa Running Team του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής (ΑΣΑΠ) έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει… για τη νέα χρονιά σημειώνοντας τέσσερις συμμετοχές σε αγώνες δρόμου αλλά και εκτός δρόμου. Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στη διοργάνωση SNF RUN: 2020 FIRST RUN πραγματοποιήθηκε την πρωτοχρονιά ο πρώτος αγώνας της ομάδας για φέτος και ακολούθησαν ο αγώνας δρόμου του Άλσους Δαφνίου, και οι αγώνες βουνού 6ο Ελάφι Βαρυμπόμπης και Salomon Mountain Cup 2020.

SNF Run: 2020 First Run

Στην αλλαγή του χρόνου, για τέταρτη συνεχή Παραμονή Πρωτοχρονιάς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έδωσε την εκκίνηση για τον αγώνα SNF RUN 4χλμ. γύρω από το ΚΠΙΣΝ καλωσορίζοντας με αθλητική διάθεση τη νέα χρονιά.

Η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να προσφέρουν με τη συμμετοχή τους υποστήριξη στο έργο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων υπέρ της προστασίας ευάλωτων παιδιών.

Μετά το εντυπωσιακό show των πυροτεχνημάτων 10 αθλητές της Santa Running Team παρευρέθηκαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και έτρεξαν τη βραδινή αυτή διαδρομή των 4 χλμ. που συμμετείχαν 773 αθλητές.

21ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο Άλσος Δαφνίου

Στις 4 Ιανουαρίου στην περιοχή του Δαφνίου διοργανώθηκε για 21η συνεχή χρονιά ο αγώνας των 10 χλμ. για ενήλικες και 2 χλμ. για παιδιά με ταυτόχρονη πεζοπορία 10 χλμ. για αρχάριους στον εναλλακτικό τόπο άθλησης-περιπάτου στο Άλσος Δαφνίου.

Η ομάδα του ΑΣΑΠ συμμετείχε στον αγώνα, όπου ο αθλητής μας Γεώργιος Τσιγερίδης κατέκτησε την 1η θέση στη Γενική κατάταξη ανάμεσα σε 305 δρομείς με χρόνο 38:28.

6ο Ελάφι Βαρυμπόμπης 6 &16 χλμ.

Με δύο διαδρομές, μία μικρή 6 χλμ. για τους αρχάριους και μία μεγαλύτερη 16χλμ. για πιο έμπειρους αθλητές πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου ο 6ος αγώνας «Ελάφι Βαρυμπόμπης» στους πρόποδες της Πάρνηθας. Πρόκειται για ένα δρομικό γεγονός με υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς πέρα από το ανισόπεδο έδαφος οι απαιτήσεις στις αντοχές των αθλητών αυξάνουν και ανάλογα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Στη διοργάνωση της Βαρυμπόμπης η ομάδα της Santa Running Team αποτέλεσε την πολυπληθέστερη συμμετοχή με 24 δρομείς της στην διαδρομή των 16 απαιτητικών χιλιομέτρων που συγκέντρωσε συνολικά 401 αθλητές από διάφορες περιοχές. Ειδικότερα, από τα αποτελέσματα της ομάδας στα 16 χλμ. αναφέρονται η 14η θέση στη γενική κατηγορία του  Κωνσταντίνου Βερόγκου με χρόνο 1:31:56 στο σύνολο των  349 αθλητών  αλλά και η 16η θέση της Φωτεινής Σβάρνα στις γυναίκες με χρόνο 1:58:55.

Στον αγώνα των 6 χλμ. ξεχώρισε ο Βασίλης Τσιμόγιαννης με την 8η θέση γενικής με χρόνο 34:43 και η Άννα Πολύζου με την 22η θέση στις γυναίκες με χρόνο 52:36.

Salomon Mountain Cup 2020

Στις 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας από τη χειμωνιάτικη σειρά trail running αγώνων Salomon Mountain Cup στα βουνά της Αττικής. Η διοργάνωση διεξήχθη στο Κρυονέρι, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένονται άλλοι δύο αγώνες στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη. Πρόκειται για τρεις ξεχωριστές διαδρομές, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους που καλύπτουν όμως όλες τις απαιτήσεις αγώνων ορεινού τρεξίματος. Οι αποστάσεις κάθε αγώνα είναι σχετικά μικρές 10-14χλμ για να μπορούν να ανταπεξέλθουν και νέοι στον χώρο αθλητές ενώ πάντα υπάρχει και μία δεύτερη, μικρότερη διαδρομή με μήκος 5-7 χλμ. χωρίς ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία, για αυτούς που δεν έχουν ακόμα τη σχετική εξοικείωση.

Πολυπληθής ήταν η συμμετοχή της ομάδας του ΑΣΑΠ στον αγώνα του Κρυονερίου που με 16 αθλητές της κατέδειξε την δυναμική της πρόθεση και την αγωνιστική της διάθεση για την νέα χρονιά. Από την ομάδα αναφέρονται η 21η θέση του προπονητή μας Κελαϊδη Ιωσήφ στην γενική κατηγορία στο σύνολο των 415 δρομέων και στην 4η θέση της ηλικιακής κατηγορίας στο  σύνολο των 83 αθλητών των 14 χλμ. με χρόνο 01:13:46 καθώς και η 7η θέση στην γενική κατάταξη του Τσιμόγιαννη Βασίλη στον αγώνα των 9 χλμ. στο σύνολο των 208 συμμετεχόντων.

Η ομάδα μας κατέλαβε την 5η θέση στο ομαδικό στα 14χλμ. με συνολικό χρόνο των τριών αθλητών μας Ιωσήφ Κελαϊδη, Κωνσταντίνου Βερόγκου και Γιώργου Βιδάλη 3:45:24.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet