Αναστέλλεται από Δευτέρα 16 Μαρτίου και για 14 ημέρες η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στη Μεταμόρφωση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αναστέλλεται από Δευτέρα 16 Μαρτίου και για 14 ημέρες η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στη Μεταμόρφωση

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού, αλλά και των αποφάσεων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, οι οποίες ήδη υλοποιούνται, τροποποιείται η λειτουργία της δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, αναστέλλεται από Δευτέρα 16 Μαρτίου και για 14 ημέρες, η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.

Οι δικαιούχοι των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων ενημερώνονται ότι δεν χρειάζεται να προσέλθουν σε αυτό, καθώς:

  • Παρατείνεται για έναν μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι οποίες έληξαν τον Φεβρουάριο.
  • Παρατείνεται για έναν μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το επίδομα στέγασης, οι οποίες λήγουν εντός του Μαρτίου του 2020.
  • Η προθεσμία των τριών μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου έως και την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας
  • Αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ ιατρική κρίση κατ’ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.
  • Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία ή για επείγοντα θέματα μπορούν οι εξυπηρετούμενοι να επικοινωνούν τηλεφωνικώς.
  • Τηλ. αριθμός Κέντρου Κοινότητας: 210 2846420 (στέλεχος Νικολέτα Κουτσουλιά)
  • Η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά κατόπιν ραντεβού. Επικοινωνία στον τηλ. αριθμό: 210 2831133.
  • Το γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης, θα παρέχει ψυχολογική στήριξη κατόπιν ραντεβού, σε επείγουσες περιπτώσεις. Επίσης θα λειτουργεί ως τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης ατόμων που βιώνουν έντονο άγχος λόγω της έκτακτης κατάστασης. Επικοινωνία στον τηλ. αριθμό: 210 2818689 (υπεύθυνος Ιωάννης Φέρρας).
  • Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά, αλλά θα λειτουργεί το ιατρείο για συνταγογράφηση για τα μέλη τους. Επίσης οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν με το προσωπικό των ΚΑΠΗ στους τηλ. αριθμούς: 210 2813011 (1o ΚΑΠΗ), 210 2850235 (2o ΚΑΠΗ), 210 284642 (3o ΚΑΠΗ και 4o ΚΑΠΗ).
  • Η δομή παροχής βασικών αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο», θα λειτουργεί κανονικά με τροποποιημένο ωράριο 10:00 – 13:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet