Άμεση λύση για την πληρωμή εργαζομένων στην Καθαριότητα ζητεί η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Άμεση λύση για την πληρωμή εργαζομένων στην Καθαριότητα ζητεί η ΚΕΔΕ

Να προχωρήσει στην πληρωμή των εργαζομένων στην Καθαριότητα των δήμων, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν από τους δήμους, καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης.

Συγκεκριμένα, και μετά από ενημέρωση που είχε σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει σε δήμους όλης της επικράτειας στους οποίους οι επίτροποι αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού από την πρώτη στιγμή έχει πράξει το καθήκον της ανανεώνοντας τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα. Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, η οποία επιχείρησε από την αρχή να επιρρίψει ευθύνες στους δημάρχους, κατέρρευσαν. Παρά την ανανέωση των συμβάσεων οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής τους. Καλούμε την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η πληρωμή τους».

Όπως ενημερώνει η ΚΕΔΕ, οι επίτροποι δεν υπογράφουν τα εντάλματα με το επιχείρημα ότι «ο νόμος για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι αντισυνταγματικός».

Ο κ. Γ. Πατούλης στη συνέχεια σχετικής δήλωσής του υπογραμμίζει ότι «οι μάσκες έπεσαν» και συμπληρώνει ότι για τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση την ευθύνη φέρει καθαρά η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην περίπτωση ελάχιστων δήμων που δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις, καθώς αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος που προκύπτει, τονίζει ότι «η λύση δεν είναι να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, αλλά όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων στις περιφέρειες, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα αναγκαία ποσά μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό».

«Οι δήμαρχοι της χώρας έχουμε αποδείξει με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας ότι δεν επιθυμούμε να παίζουμε παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και προσθέτει: «Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πληρωμή τους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet