Άμεση παρέμβαση ΙΣΑ για μεταστέγαση τμημάτων στο «Σισμανόγλειο»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Άμεση παρέμβαση ΙΣΑ για μεταστέγαση τμημάτων στο «Σισμανόγλειο»

Συνάντηση κατεπείγοντος χαρακτήρα είχε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με τη διοίκηση του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το από 23ης Σεπτεμβρίου έγγραφο του υπουργείου Υγείας με θέμα τη μεταστέγαση ιατρικών τμημάτων και μονάδων εντός ενιαίων ΝΠΔΔ.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τη διοικήτρια των διασυνδεόμενων νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμινγκ», Δέσποινα Τσαγδή, τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνο Καζάκο, τον αναπληρωτή διευθυντή του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Γιώργο Σμέρο, παρόντος και του συμβούλου του υπουργού Υγείας Χαράλαμπου Καραθάνου, ο πρόεδρος του ΙΣΑ εξέφρασε τις ενστάσεις του όσον αφορά στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο για τη μετακίνηση ιατρικών τμημάτων/μονάδων και του προσωπικού τους βάσει του Υ4α/οικ.81976 εγγράφου του.

Ο κ. Γ. Πατούλης, επαναδιατύπωσε τις πάγιες θέσεις του ιατρικού Σώματος όσον αφορά στην αυτονομία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, στη διατήρηση ως έχει της λειτουργίας και του δυναμικού του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», όπως και στην ενίσχυση του της λειτουργίας του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου.

Από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για μετακίνηση του προσωπικού του Νοσοκομείου, αλλά το έγγραφο αφορά σε γραφειοκρατικές διαδικασίες στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της κινητικότητας.

Σε συνέχεια των επαφών με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο ΙΣΑ, από κοινού με τον Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα συζήτηση με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου σχετικά με το ζήτημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet