Έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημάρχων της χώρας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημάρχων της χώρας

Στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης δημάρχων προχωρά η Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης σε δήλωσή του στο enypografa.gr (βλέπε δημοσίευμα Γιώργος Πατούλης: Θα είμαι μπροστά στις επόμενες πολιτικές εξελίξεις).

Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα.

Ο λόγος που προχωρά η ΚΕΔΕ στη διενέργεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι να αποτυπωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας στη καθημερινή τους λειτουργία, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα από την αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Στην επιστολή που απέστειλε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 προς όλους τους δημάρχους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφέρει ότι:

Μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, καλούμαστε να διαχειριστούμε το σύνολο των εκκρεμοτήτων που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η Αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα στην καθημερινή της λειτουργία, που είναι αποτέλεσμα της ανεπιτυχούς μέχρι σήμερα προσπάθειας να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία της χώρας με τους εταίρους της.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων απαιτεί την κινητοποίηση όλων των Αυτοδιοικητικών δυνάμεων της χώρας, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό προχωράμε στη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:00, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Τη Γενική μας Συνέλευση θα απασχολήσουν:

  • Οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος σε κρίσιμους τομείς όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα.
  • Τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν δημιουργηθεί σε έργα και παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στους Δήμους μας από ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Η μελλοντική βιωσιμότητα της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
  • Η διασφάλιση της ύπαρξης ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στη Γενική μας Συνέλευση θα διατυπωθούν μια σειρά από προτάσεις τις οποίες θα προωθήσουμε στη συνέχεια στην Κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να μετουσιωθούν σε πολιτικές που θα δίνουν διεξόδους στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, θα στηρίξουν την απασχόληση, θα διευκολύνουν τη λειτουργία των Δήμων μας και θα υποστηρίζουν το ανθρωπιστικό μας έργο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet