Ακαριαία επέμβαση του ΣΠΑΠ στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον Άγιο Πέτρο, στη Ν. Μάκρη
Αυτοδιοίκηση

Ακαριαία επέμβαση του ΣΠΑΠ στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον Άγιο Πέτρο, στη Ν. Μάκρη

Με επικεφαλής τον πρόεδρό του και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, με εθελοντές και 3 οχήματα ο ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος για την Προστασίας και Ανάπλαση του Πεντελικού) βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και συνέδραμε αποτελεσματικά το Πυροσβεστικό Σώμα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουνίου 1018 στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στη Νέα Μάκρη, σε χαμηλή βλάστηση, πάνω από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μαραθώνα.

Η έγκαιρη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εθελοντικών Ομάδων, έγκαιρα και αποτελεσματικά, απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς, η οποία ετέθη υπό έλεγχο και κατασβέστηκε.  Στην προσπάθεια συμμετείχαν, πλην του ΣΠΑΠ, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, η Εθελοντική Ομάδα της Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Ραφήνας Πικερμίου (ΕΘΟΡΠ) και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων.

Ειδικότερα, στην κατάσβεση συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 Πυροσβεστικά Ελικόπτερα, 3 οχήματα του ΣΠΑΠ, 1 όχημα του Δήμου Βριλησσίων, 3 οχήματα του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης, 1 της Εθελοντικής Ομάδας της Άνοιξης και 2 της ΕΘΟΡΠ.

Παρόντες στον τόπο της πυρκαγιάς ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα, Βάιος Θανασιάς και ο αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαφάνειας και Διαχείρισης του Δήμου Μαραθώνα, Γιώργος Νησιώτης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αμέσως μετά το συμβάν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άμεση επέμβαση Πυροσβεστικού Σώματος, Αυτοδιοίκησης και εθελοντών αποσόβησε επικίνδυνες καταστάσεις. Η επέμβαση ήταν ακαριαία και η φωτιά ετέθη γρήγορα υπό απόλυτο έλεγχο. Φυσικά ήταν καταλυτική η επέμβαση των 2 πυροσβεστικών ελικοπτέρων τύπου Ericsson! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους, το Πυροσβεστικό Σώμα, τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ και των Δήμων για το αίσιο και επιτυχές αποτέλεσμα!

»Ο ΣΠΑΠ βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή και υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και αυτό αποδείχθηκε και σήμερα, από την άμεση και ουσιαστική μας συμμετοχή  στην κατάσβεση. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές μας θα συνεχίσουν να είναι σε επιφυλακή και εγρήγορση, τόσο στο βουνό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – μελών μας, αλλά και της Αττικής γενικότερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet