Ανάκληση της ενοποίησης «Αμ. Φλέμινγκ» – «Σισμανογλείου» ζητεί ο ΙΣΑ
Αυτοδιοίκηση

Ανάκληση της ενοποίησης «Αμ. Φλέμινγκ» – «Σισμανογλείου» ζητεί ο ΙΣΑ

Στην πλήρη ενοποίηση του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» με το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο αντιτίθεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ζητά, με επιστολή του, από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να ανακαλέσει την απόφαση ενοποίησης και να διατηρήσει τη λειτουργία του νοσοκομείου το οποίο παρέχει «ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής».

Ακολουθεί η επιστολή του πρόεδρου Γιώργου Πατούλη και του γενικού γραμματέα Ευστάθιου Τσούκαλου προς τον υπουργό Υγείας.

Προς τον κ. Μάκη Βορίδη
Υπουργό Υγείας
Κοιν: κο. Σταύρο Πεντέα
Διοικητή της 1ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα, 24.10.2014
ΑΠ 47732

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ αντιτίθεται στην πλήρη ενοποίηση του Γ.Ν. Αμαλία Φλέμινγκ με το ΠΓΝ Σισμανόγλειο»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώθηκε ότι δυνάμει του υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3286/14.10.2014 του Υπουργείου Υγείας, σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Λ. Γρηγοράκο, προωθείται η πλήρης ενοποίηση του Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ με το ΠΓΝ Σισμανόγλειο.

Ο ΙΣΑ έχει διατυπώσει προ έτους ήδη τη θέση του περί της αναγκαιότητας αυτοτελούς συνέχισης λειτουργίας του Γ.Ν. Μελισσίων Α. Φλέμινγκ, καθότι στο εν λόγω Νοσοκομείο παρέχονται ποιοτικές και σημαντικές υπηρεσίες υγείας, εξυπηρετώντας καθημερινά μεγάλο όγκο ασθενών προσέρχονται σε αυτό.

Περαιτέρω είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ προ λίγων ημερών το εν λόγω Νοσοκομείο είχε επιλεχθεί από το Υπουργείο σας, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον επικίνδυνο ιό Έμπολα, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι πανέτοιμο για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος, λίγο αργότερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δίδει εντολή στον Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ να ξεκινήσει η διαδικασία πλήρους ένταξής του στο ΠΓΝ Σισμανόγλειο.

Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια ενοποίηση θα έχει αρνητικές συνέπειες στις ήδη επιβαρημένες υπηρεσίες και τμήματα του Σισμανογλείου και βέβαια το γεγονός αυτό θα συνεπάγεται τεράστια προβλήματα για την αντιμετώπιση περιστατικών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως έχουμε σημειώσει ξανά στο παρελθόν, είναι σαφές ότι η συνέχιση λειτουργίας του υγειονομικού μπλοκ στην περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών Προαστίων, με τη συνέχιση αυτοτελούς λειτουργίας των ευρισκόμενων εκεί Νοσοκομείων είναι ζωτικής σημασίας, διότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών δεκαπέντε δήμων της Αττικής.

Κύριε Υπουργέ,

Δυνάμει των ανωτέρω λεχθέντων προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποτραπεί η προαναφερθείσα πλήρης ενοποίηση και να αποφευχθεί το γεγονός να μπει λουκέτο σε ένα Νοσοκομείο, το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Ο πρόεδρος Ο γεν. γραμματέας

Γ. Πατούλης Ευστ. Τσούκαλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet