Ανάληψη δράσης από την ΚΕΔΕ για τα αδέσποτα ζώα ζητεί η Φιλοζωική Ομοσπονδία
Αυτοδιοίκηση

Ανάληψη δράσης από την ΚΕΔΕ για τα αδέσποτα ζώα ζητεί η Φιλοζωική Ομοσπονδία

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της «Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας» είχε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αντικείμενο τους τρόπους διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, καθώς και την έκταση του ζητήματος σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στις κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής ΟμοσπονδίαςΣτη συζήτηση που διεξήχθη, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη τόνισε την ανυπαρξία έργου από πολλούς Δήμους και την αδιαφορία στις προβλεπόμενες από τον νόμο υποχρεώσεις σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και τα προγράμματα περίθαλψης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε από τις παριστάμενες μία αναλυτική καταγραφή με όλες τις παραμέτρους του ζητήματος αυτού, προκείμενου το θέμα να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ παρουσία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις, σχετικά με τους τρόπους που η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του θέματος.

Παράλληλα, συζητήθηκε η από κοινού υλοποίηση δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βασιλική Χρήστου και τα μέλη Φιλοζωικών Σωματείων Αττικής Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελίζα Τρύφωνος και Αλεξάνδρα Μαρτζούκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet