Ανθρωπιστική βοήθεια στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας από τον Όμιλο UNESCO Β.Π.
Αυτοδιοίκηση

Ανθρωπιστική βοήθεια στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας από τον Όμιλο UNESCO Β.Π.

Μεγάλες ποσότητες συγκεντρωμένων ειδών πρώτης ανάγκης παρέδωσε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη κατά την επίσκεψή της στους πληγέντες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2017. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Βλάσση Σιώμο, τον πρόεδρο της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, Νικ. Σταθόπουλο, τα μέλη και τους φίλους των φορέων, την ενεργή παρουσία συμπολιτών μας, αλλά και την υποστήριξη των εκπαιδευτηρίων της «Ελληνοαγγλικής Αγωγής» με την παρουσία του διευθυντή, Χριστόδουλου Κακαδιάρη, η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, που διοργανώθηκε από την περασμένη εβδομάδα -με πρωτοβουλία του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, πέτυχε τον κοινό ανθρωπιστικό της στόχο.

Η κα Πατούλη στο πλαίσιο της επίσκεψης της συναντήθηκε και συνομίλησε με τη δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, με τον πρώην και επί σειρά ετών δήμαρχο Μάνδρας Γιώργο Δρίκο, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, με τον πρόεδρο Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μάνδρας, Κωνσταντίνο Ρόκα, αλλά και με πολίτες της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα διαβίωσης λόγω των εκτεταμένων καταστροφών. Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Βλ. Σιώμο και μέλη του Ομίλου της UNESCO Β. Προαστίων, η κα Πατούλη σε επιτόπια περιήγηση που είχε στις γειτονιές της Μάνδρας, παρέδωσε στα σπίτια των πλημμυροπαθών δεκάδες ηλεκτρικές σόμπες και θερμικά σώματα, άκρως αναγκαία είδη κυρίως σε όσους δε μπορούσαν να μεταβούν στο δημαρχείο για να τα προμηθευτούν.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη τονίζει τα εξής:

«Είναι σημαντικό στις μέρες μας να προσφέρουμε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικές ανάγκες. Οι πληγέντες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας αντιμετωπίζουν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά, δίχως τέλος. Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας που αναλάβαμε ως Όμιλος για την UNESCO Β.Π., σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας και της εκπαίδευσης, σταθήκαμε στο πλευρό των συμπολιτών μας, με κάθε μέσο, ενώνοντας συλλογικές δυνάμεις ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς καθένα και καθεμία ξεχωριστά που συνέβαλλαν στη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέραμε στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής. Η προώθηση δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης, έμπρακτης κοινωνικής αρωγής, αποτελεί για όλους μας, που συναποτελούμε την UNESCO Βορείων Προαστίων, μια διαρκή πράξη Αγάπης και Σεβασμού στον ίδιο τον Άνθρωπο».

Από πλευράς του Ομίλου έδωσαν δυναμικά το «παρών» ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ιατρός Μάρκος Μιχελάκης, ο πρεσβευτής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της UNESCO Β.Π., Νίκος Παπαδάκης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μαζί με φίλους και υποστηρικτές του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων.

Μεταξύ των ειδών που συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στο δημαρχείο, ανά κατηγορίες, αφορούσαν μεγάλες ποσότητες σε:

  • Θερμικά σώματα και ηλεκτρικές σόμπες.
  • Είδη ρουχισμού.
  • Είδη ατομικής υγιεινής.
  • Κλινοσκεπάσματα.
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, βρεφικές τροφές, χυμοί, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηροί καρποί, κ.λπ.).
  • Εμφιαλωμένα νερά.
  • Εργαλεία παντός τύπου (φτυάρια, σκαλιστήρια κ.ά.).
  • Είδη υπόδησης (μπότες, παπούτσια κ.ά.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet