Αντίθετος ο ΙΣΑ στην “αφαίμαξη – κλείσιμο” του “Αμ. Φλέμινγκ”
Αυτοδιοίκηση

Αντίθετος ο ΙΣΑ στην “αφαίμαξη – κλείσιμο” του “Αμ. Φλέμινγκ”

Επιστολή στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), πρόεδρος του οποίου είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του “στην ‘αφαίμαξη’ του ‘Αμαλία Φλέμινγκ’, η οποία θα οδηγήσει ουσιαστικά στο κλείσιμό του”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

Το Γ.Ν. Μελισσίων “Α. Φλέμινγκ”, μέσα από την πολυετή και αδιάλειπτη λειτουργία του, παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες μεγάλου μέρους του πληθυσμού των Βορειοανατολικών Προαστίων.

Παρά το γεγονός ότι το Νοσοκομείο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, καθώς εντάχθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απώλεσε κάποιες κλίνες, εξακολουθεί να λειτουργεί εύρυθμα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαραστέκεται στους αγώνες των ιατρών, του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου και της τριμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ και εκφράζει την έντονη αντίθεση του στο υπ΄ αριθμ. 3286/14-10-2014 έγγραφο του υποδιοικητή της ΥΠΕ κ. Ζώτου, με το οποίο οριστικοποιείται το κλείσιμο της ορθοπεδικής και χειρουργικής κλινικής, ξεκινώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το κλείσιμο όλου του Νοσοκομείου. Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως Νοσοκομείου πόλεως, εάν δεν διαθέτει χειρουργικό τομέα, πάρα μόνο παθολογικό. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει εν τοις πράγμασι στο οριστικό κλείσιμο του “Α. Φλέμινγκ”, καθότι δεν θα είναι ασφαλής η εφημερία χωρίς την ύπαρξη χειρουργικού τομέα.

Περαιτέρω, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, ενώ προ λίγων ημερών το εν λόγω Νοσοκομείο είχε επιλεχθεί από το υπουργείο σας, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον επικίνδυνο ιό Έμπολα, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι πανέτοιμο για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος, λίγο αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δίδει εντολή στον υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ να ξεκινήσει η διαδικασία πλήρους ένταξής του στο ΠΓΝ “Σισμανόγλειο”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει δημιουργήσει με δεκατρείς Δήμους Υγειονομικό Μπλοκ στα Βορειοανατολικά Προάστια, με σκοπό τη διασύνδεση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών μεταξύ των Νοσοκομείων Γ.Ν. “Σισμανογλείου”, του Γ.Ν. Παίδων “Αγία Σοφία” και του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες παιδιών και ενηλίκων των δεκατριών Δήμων, ώστε να επιτευχθεί η διάσωση των έγκριτων κλινικών αυτών των Νοσοκομείων σε επίπεδο γρήγορης και ποιοτικής πρόσβασης των ασθενών σε αυτές.

Κύριε υπουργέ,

Δυνάμει των ανωτέρω λεχθέντων προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των ως άνω κλινικών πόσω μάλλον το κλείσιμο ενός Νοσοκομείου ζωτικής σημασίας το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet