Αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ στη Γενική Συνέλευση του Συμφώνου των Δημάρχων στο Μπιλμπάο
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ στη Γενική Συνέλευση του Συμφώνου των Δημάρχων στο Μπιλμπάο

Αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της, Γιώργο Ιωακειμίδη, συμμετέχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Συμφώνου των Δημάρχων για τη Δημογραφική Γήρανση, στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Συμφώνου των Δημάρχων, πραγματοποιήθηκε και διεπιστημονικό φόρουμ με στόχους την ενίσχυση της γνώσης και την ανάπτυξη και παρακολούθηση μέτρων πολιτικής στον τομέα της ενεργούς γήρανσης.

Το φόρουμ συνδιοργανώνεται από την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων, το Ινστιτούτο για τη Γήρανση του Πληθυσμού της Οξφόρδης και έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης της Χώρας των Βάσκων (Ισπανία).

Στις εργασίες του διεπιστημονικού φόρουμ αναδείχθηκαν 40 ερευνητικά κείμενα τα οποία και αποτέλεσαν τις βάσεις της συζήτησης μεταξύ των συνέδρων από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ εκτός του προέδρου της, Γ. Ιωακειμίδη, συμμετέχουν ο δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γεώργιος Καπλάνης και η ειδική σύμβουλος του προέδρου της ΠΕΔΑ, Ειρήνη Κουνενάκη.

Στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και οι συνάδελφοί του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον πρωθυπουργό των Βάσκων, Unai Rementeria Maiz, για το θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες και ειδικότερα για την προέλευση των πόρων λειτουργίας των Δήμων της Ισπανίας.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet