Απαγόρευση καπνίσματος και στις παιδικές χαρές – Πρόστιμα στους παραβάτες
Αυτοδιοίκηση

Απαγόρευση καπνίσματος και στις παιδικές χαρές – Πρόστιμα στους παραβάτες

Αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος στις παιδικές χαρές καθώς και σε άλλους ανοιχτούς χώρους όπου κινούνται παιδιά θα περιλαμβάνουν οι πρόνοιες της αντικαπνιστικής νομοθεσίας που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Πρόστιμα για τους παραβάτες

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα προβλέπονται ανάλογα με το παράπτωμα και σημείωσε ότι το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα περιέχει κατασταλτικό κομμάτι για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι. «Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε.

Επισήμανε ότι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet