Αποχώρησε από την 1η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔΑ ο Δ. Στεργίου
Αυτοδιοίκηση

Αποχώρησε από την 1η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔΑ ο Δ. Στεργίου

Αποχώρησε από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΑΑ), δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Αφορμή για την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, ήταν θέματα ταξιδιού και αντιπροσωπεύσεων της ΠΕΔΑ σε συνέδριο, καθώς και πρόσληψη δημοσιογράφου, τα οποία έφερε προς ψήφιση η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΑΑ που ακολουθεί, πριν την έναρξη του Δ.Σ. είχε πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην οποία «συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας του Δ.Σ. έχοντας την πεποίθηση ότι το Δ.Σ. που επακολουθούσε θα εκχωρούσε τις αρμοδιότητές του στην Ε.Ε.».

Tο 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔΑ

Έγινε σήμερα το συμβούλιο θέματος σε πολιτισμένο και πολιτικό πνεύμα σε γενικές γραμμές.

Σοβαρά κενά διαπιστώθηκαν στις εισηγήσεις των θεμάτων και την τήρηση των διαδικασιών του Συμβουλίου, που η νέα διοίκηση της ΠΕΔΑ δεσμεύτηκε να διορθώσει.

Δεσμευτήκαμε ότι σε αναμονή της εκδίκασης της αγωγής που έχουμε υποβάλλει στις δικαστικές αρχές για τον τρόπο κατανομής (με κλήρωση) τριών εδρών στις εκλογές της ΠΕΔΑ, θα στηρίζουμε ΜΟΝΟ λειτουργικές αποφάσεις και όχι θεσμικές ή δεσμευτικές με προοπτική.

Η διοίκηση της ΠΕΔΑ απέσυρε το θέμα που αφορούσε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) μετά την απαίτηση του επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΑΑ) δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, να εφαρμοστεί το Προεδρικό Διάταγμα 75/11(παρ. 6ζ άρθρο16) «με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των μελών του…».

Η διοίκηση της ΠΕΔΑ λειτουργώντας απαράδεκτα, καθώς πριν την έναρξη του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ πραγματοποίησε συνεδρίαση της Ε.Ε. και συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητας του Δ.Σ. έχοντας την πεποίθηση ότι το Δ.Σ. που επακολουθούσε θα εκχωρούσε τις αρμοδιότητές του στην Ε.Ε., έφερε για ψήφιση στο τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Διάφορα Θέματα-Ανακοινώσεις» σοβαρά θέματα ταξιδιού και αντιπροσωπεύσεων της ΠΕΔΑ σε Συνέδριο, καθώς και πρόσληψη δημοσιογράφου, κατάσταση που ανάγκασε τον επικεφαλής του συνδυασμού της ΕΑΑ να αποχωρήσει δηλώνοντας ότι δεν μπορεί με την παρουσία του να νομιμοποιήσει τέτοιες διαδικασίες. Μετά την αποχώρηση αυτή το Δ.Σ. έληξε.

Δεν υπήρξε επίσης συναίνεση και πέρασε κατά πλειοψηφία το θέμα της «Λήψης απόφασης για τη στήριξη των συναδέλφων της Αττικής που διώκονται για την άρνησή τους να δώσουν στοιχεία για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Φανερή ήταν στη λειτουργία του νέου Δ.Σ., η αναντιστοιχία διοίκησης και έκφρασης του Εκλογικού Σώματος της ΠΕΔΑ, αφού οι διαδικασίες άφησαν έξω από τη διοίκηση την ΕΑΑ, τον συνδυασμό του 40% περίπου που πλειοψήφισε στις πρόσφατες εκλογές.

Για το θέμα αυτό, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας δήλωσε ότι θα φέρει εισήγηση για την αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος έτσι ώστε η διοίκηση των ΠΕΔ να προκύπτει απ΄ ευθείας από τους εκλέκτορες και όχι από τα μέλη των Δ.Σ., ρύθμιση που εκτιμάται ότι θα περιορίσει τον ρόλο των κομμάτων και τη διαδικασία διαπλοκής στην εκλογή του προεδρείου των ΠΕΔ, ισχυροποιώντας την προσπάθεια της ΕΑΑ για ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γενική διαπίστωση η ανάγκη εγκατάστασης ενός νέου πνεύματος και στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ με πολιτικό πολιτισμό, διαδικασίες και εισηγήσεις. Η ΕΑΑ θα προσπαθήσει σ΄ αυτή την κατεύθυνση για το καλό της Αυτοδιοίκησης, των αιρετών και των υπαλλήλων που την υπηρετούν.

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

Επικεφαλής ΕΑΑ
Δήμαρχος Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet