Από φθινόπωρο επανέρχεται η διαθεσιμότητα σε ΟΤΑ
Αυτοδιοίκηση

Από φθινόπωρο επανέρχεται η διαθεσιμότητα σε ΟΤΑ

Χωρίς να υλοποιηθεί το πρόγραμμα κινητικότητας στους ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που αφορά 4.000 εργαζομένους «έκλεισε» τυπικά η λίστα των 25.000 διαθεσιμοτήτων τους έτους 2013 .

Τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών κρατούν χαμηλούς τόνους σχετικά με το θέμα των απολύσεων που ζητά η τρόικα, αποφεύγοντας σχετικές αναφορές, όμως η αλήθεια είναι ότι η τρόικα υποχώρησε στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς διαπίστωσε το μεγάλο πολιτικό κόστος που θα είχε για την ελληνική κυβέρνηση η επιμονή της σε αυτό το ζήτημα, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε στην τρόικα ότι ούτε οι προσκείμενοι στην κυβέρνηση δήμαρχοι θα συνεργάζονταν για την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας στους ΟΤΑ πριν από τις εκλογές του Μαΐου.  Έτσι το πρόγραμμα κινητικότητας για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ «μπήκε στο ψυγείο» μέχρι το φθινόπωρο, οπότε αναμένεται να ξαναέρθει στο προσκήνιο. Άλλωστε ως τότε θα έχουν τοποθετηθεί οι νέοι και οι επανεκλεγμένοι δήμαρχοι στις θέσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet