Βαγγέλης Μπουρνούς: Δεν υπήρξε εντολή εκκένωσης την ώρα που η φονική πυρκαγιά μαινόταν
Αυτοδιοίκηση

Βαγγέλης Μπουρνούς: Δεν υπήρξε εντολή εκκένωσης την ώρα που η φονική πυρκαγιά μαινόταν

Παρότι αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής, δήλωσε στον σταθμό του Ant1 ο δήμαρχος της Ραφήνας -Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Δεν υπήρξε εντολή εκκένωσης την ώρα που η φονική πυρκαγιά μαινόταν, τόνισε ο ίδιος, εκτιμώντας πάντως ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να αποτραπεί η τραγωδία. Ακόμη και αν δινόταν η εντολή εκκένωσης, η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η πυρκαγιά ήταν πολύ μεγάλη, σημειώνει.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καμένα σπίτια ανέρχονται περίπου σε 1.500-2.000.

Ανέφερε ακόμη ότι καταβάλλονται και προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και ο καθαρισμός των δρόμων από τα καμένα αυτοκίνητα.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει τρόφιμα και ρούχα, καθώς έχουν συγκεντρωθεί ήδη πολλά. Ωστόσο, ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet