Βράβευση Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στους 6ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Ολυμπιακής & Αθλητικής Παιδείας
Αυτοδιοίκηση

Βράβευση Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στους 6ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Ολυμπιακής & Αθλητικής Παιδείας

Την τιμητική βράβευση του ως προέδρου της ΚΕΔΕ για τη συμβολή του στη διοργάνωση των 6ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας παρέλαβε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των αγώνων, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης.

Ο Γ. Πατούλης με τη σειρά του βράβευσε την Κλέα Χατζηστεφάνου- Παπαέλληνα, για την προσφορά της στη διοργάνωση και συνολικά στον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με αφορμή την εκδήλωση και την τιμητική διάκριση που έλαβε διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, τώρα και στο μέλλον τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων όπως οι 6οι Παγκόσμιοι Εκπαιδευτικοί  Αγώνες Αθλητικής Παιδείας και υπογράμμισε ότι:

«Η ΚΕΔΕ είναι αρωγός και στηρίζει τέτοιου είδους αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελούν παράδειγμα αγνού, άδολου και υγιούς συναγωνισμού.

»Οι 6οι  Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας ενισχύουν την αξία του “Ευ Αγωνίζεσθαι”, προάγουν τη χαρά της συμμετοχής, ενδυναμώνουν την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό των συναθλητών.

»Χαιρετίζω με ιδιαίτερη συγκίνηση το γεγονός ότι στους αγώνες συμμετείχαν ισότιμα μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία γεγονός το οποίο αποτελεί κεντρική στόχευση αφού συμβάλλει στην ένταξη και στην ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και βοηθάει στην άρση των προκαταλήψεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χτυπώντας στη ρίζα του τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Ο Γ. Πατούλης συνεχάρη την Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα για την καθοριστική συμβολή της στους αγώνες, καθώς και τους αθλητές Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη για την υποστήριξη της προσπάθειας.

Απευθυνόμενος  στους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης (Δημήτρη Γρηγοριάδη, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των 6ων Παγκόσμιων Αγώνων Αθλητικής Παιδείας, τον γενικό γραμματέα Hrvoje Custonja, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Lauri Luik, τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αθλημάτων, Στέλιο Δασκαλάκη, τον πρόεδρο τη Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Μιχάλη Χρηστάκη, τους εκπροσώπους της ISF και των δήμων που συμμετείχαν ενεργά), τους κάλεσε να συνεργαστούν προκειμένου να θεσμοθετηθεί η σταθερή διεξαγωγή των αγώνων στη χώρα μας.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του  Δήμου Νέας Σμύρνης, της  Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ) και της International School Sport Federation (ISF). Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν αποστολές από Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Special Olympics Italy, Special Olympics Great Britain.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet