Βραβείο Τουρισμού Υγείας στον Γ. Πατούλη στο 1ο Συμπόσιο για τον Ιατρικό Τουρισμό
Αυτοδιοίκηση

Βραβείο Τουρισμού Υγείας στον Γ. Πατούλη στο 1ο Συμπόσιο για τον Ιατρικό Τουρισμό

Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας απονεμήθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, στο 1ο Ιατρικό Συμπόσιο για τον Ιατρικό Τουρισμό από την πρόεδρο της εταιρείας Med Professionals, κοινωνιολόγο Ελένη Χόβρη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία προσωπικοτήτων από τον ιατρικό, πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι ανταλλαγής απόψεων για τον τουρισμό υγείας, παρουσία του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γ. Τζιάλλα, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γ. Γιαννόπουλου, του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Μουρμούρα, του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιαδη, του εκδότη της Hellenic News of America, Π. Κοτρώτσιου, δημάρχων, πρέσβεων, εκπροσώπων μεγάλων ξενοδοχείων της Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, επεσήμανε στην ομιλία του ότι: «Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδος αποτελεί πρόκληση για να αντιστρέψουμε το επώδυνο για την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας brain drain. Αποτελεί όμως και όνειρο για τα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που επισκέπτονται με ενθουσιασμό την Ελλάδα, αλλά και δική μας υποχρέωση, να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να επιστρέψουν στη χώρα τους περισσότερο Υγιείς. Έχοντας ανακαλύψει την ουσία και την έννοια της φυσικής ευεξίας στους ιαματικούς φυσικούς μας πόρους».

«Το να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain, είναι για τον Τουρισμό Υγείας εξίσωση απλή, αλλά πολυσήμαντη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και τόνισε ότι η επιτυχία έγκειται ακριβώς στη δεινότητα των ελληνικών επιστημονικών εγκεφάλων, των απανταχού γιατρών που στελεχώνουν τα μεγαλύτερα κέντρα και θεραπευτήρια της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του ΙΣΑ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Γιώργος Πατούλης, θύμισε, απευθυνόμενος στους Έλληνες επιστήμονες, ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα και η μήτρα της Ιατρικής του κόσμου και «είναι στα χέρια όλων μας το εγχείρημα», όπως είπε, «να χαρίσουμε στη χώρα εκ νέου τη λάμψη που δικαιούται, αγγίζοντας με το αγαθό της Υγείας τα εκατομμύρια των τουριστών της γης».

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν, επίσης, σε Έλληνες ιατρούς και επιχειρήσεις από τον χώρο της Υγείας που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ των βραβευθέντων ιατρών, ο οφθαλμίατρος Σ. Τσιούμας για τις υπηρεσίες του στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής, ο γυναικολόγος Π. Παπαλάμπρος για τις καινοτόμες λαπαροσκοπικές τεχνικές του, ο περιοδοντολόγος Π. Δαμουλής για τις σύγχρονες υπηρεσίες του στον τομέα της Περιοδοντολογίας, ο παθολόγος – ογκολόγος Σ. Γιασσάς για την επιστημονική του γνώση στον τομέα της Ογκολογίας, ο ειδικός παθολόγος Κ. Χαλκιάς για τις καινοτόμες υπηρεσίες του και η ιατρός Φ. Οικονόμου για τις σύγχρονες τεχνικές στον τομέα της αισθητικής ιατρικής. Βραβείο απονεμήθηκε, επίσης, για την προσφορά της στην Παιδεία και τον Πολιτισμό στην πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet