Γαλάτσι Ζούμε Εδώ: Καλοστημένη παράσταση η συζήτηση για την Παιδεία με «σκηνοθέτη» τον κ. Μαρκόπουλο
Αυτοδιοίκηση

Γαλάτσι Ζούμε Εδώ: Καλοστημένη παράσταση η συζήτηση για την Παιδεία με «σκηνοθέτη» τον κ. Μαρκόπουλο

Διάθεση για εμπαιγμό είχε η διοίκηση του Δήμου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα λαμβάνονταν, υποτίθεται, αποφάσεις για την αποκαρδιωτική κατάσταση των σχολείων του Γαλατσίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Γαλάτσι Ζούμε Εδώ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Ζώμπο.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «ο δήμαρχος παρουσίασε ως επιτεύγματα τα αυτονόητα. Οι συντηρήσεις που γίνονται είναι τέτοιες που χωρίς αυτές, όχι μόνο θα κινδύνευε η ζωή των μαθητών, αλλά και τα σχολεία δεν θα μπορούσαν καν να λειτουργήσουν!».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και σύλλογοι εκπαιδευτικών, καθώς και ελάχιστοι μαθητές. Μαθητής από το 1ο Γενικό Λύκειο, όπως σημειώνει ο συνδυασμός Γαλάτσι Ζούμε Εδώ, παρουσίασε με στοιχεία την ελάχιστη χρηματοδότηση από τον Δήμο για τα σχολεία, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «τέτοιου επιπέδου συζητήσεις δεν γίνονται ούτε στα μαθητικά συμβούλια!».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Η συνεδρίαση, μάλιστα, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο δήμαρχος να μιλήσει στις 01:35 τα ξημερώματα, μετά από 6 σχεδόν ώρες συζήτησης και με τους περισσότερους γονείς να έχουν αποχωρήσει!

»Ίσως με αυτόν τον τρόπο εξυπηρέτησε και τα πλάνα του, αφού όπως αποκάλυψε, υποτίθεται αστειευόμενος, ήταν έτοιμος να πάρει τηλέφωνο για βόμβα εάν η συζήτηση δεν έπαιρνε την τροπή που ήθελε!

»Σε μία ακόμη αντιδημοκρατική κίνηση, όταν οι γονείς αντέδρασαν έντονα από αυτά που άκουγαν, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπακάλου τους έδειξε την πόρτα και τους προέτρεψε να φύγουν, σε συνέχεια προφανώς της αποχώρησης ολόκληρης της δημοτικής διοίκησης στην τελευταία συνεδρίαση για την Παιδεία, που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.

»Ο συνδυασμός Γαλάτσι Ζούμε Εδώ και ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Ζώμπος, πρότειναν λύσεις άμεσης εφαρμογής και όχι πολιτικούς ελιγμούς, όπως:

  • Άμεση τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος ώστε να δεσμευτούν τα χρήματα τώρα για την προβλήματα των σχολείων.
  • Δημιουργία εξειδικευμένου τμήματος τεχνικής υποστήριξης σχολικών µονάδων για την άµεση και αποτελεσµατική αντιµετώπιση των προβληµάτων συντήρησης των σχολικών κτηρίων. Μία πρόταση που έκαναν οι ίδιοι οι Γαλατσιώτες στη μεγάλη έρευνα που κάναμε.
  • Δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου βλαβών και επισκευών των σχολείων, με ημερομηνία καταγραφής και επίλυσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet