Την “καυτή ατζέντα” της παρουσιάζει η ΚΕΔΕ σε υπηρεσιακούς υπουργούς
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Την “καυτή ατζέντα” της παρουσιάζει η ΚΕΔΕ σε υπηρεσιακούς υπουργούς

Πρόσκληση προκειμένου να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τους νέους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη, Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Νικόλαο Χριστοδουλάκη, Υγείας Αθανάσιο Δημόπουλο, Εργασίας, Δημήτρη Μουστάκα, αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα.

Η ενημέρωση των υπηρεσιακών υπουργών κρίνεται αναγκαία, καθώς η Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει μεγάλο βάρος σε σχέση με την κρίση και την κοινωνική συνοχή.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται η θέση της ΚΕΔΕ, ότι μέσω της συνεργασίας του κεντρικού Κράτους με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ειδικότερα τα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης είναι:

  • Τα τεράστια προβλήματα εφαρμογής των έργων που υλοποιούν οι Δήμοι  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
  • Το μεταναστευτικό.
  • Θέματα υγείας που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση.
  • Η αντιμετώπιση του φαινόμενου της ακραίας φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα μέσω της έναρξης  υλοποίησης των παρεμβάσεων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», που επί μακρόν καθυστερούν.
  • Η  καθυστέρηση υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την παροχή Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους πολίτες από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους  (ΤΕΒΑ).
  • Η έλλειψη χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)  για τα έργα που υλοποιούν οι Δήμοι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-13.
  • Η εκρηκτική αύξηση του φαινομένου της διακοπής των εργασιών από τους αναδόχους των υλοποιούμενων συγχρηματοδοτούμενων έργων, ως απόρροια της μη χρηματοδότησης, αλλά και τις σοβαρότατες επιπτώσεις του, καθώς και την αναγκαιότητα της άμεσης υποβολής αιτήματος παράτασης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. της περιόδου επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ 2007-13 μέχρι την 31-12-2016.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11.00, στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα).

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet