Γιώργος Πατούλης: Είναι ανάγκη να καθαριστούν οι πόλεις
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Πατούλης: Είναι ανάγκη να καθαριστούν οι πόλεις

«Είναι ανάγκη για λόγους Δημόσιας Υγείας οι πόλεις να καθαριστούν» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στους δήμους.

«Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να συνεχιστούν έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο της κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης» τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, καλώντας τους εργαζόμενους «να επιδείξουν υπευθυνότητα» και να προχωρήσουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, «σε αντίθεση», όπως σημειώνει, «με τη μέχρι τώρα διάθεση των συνομιλητών τους» (σ.σ.: κυβέρνηση).

«Nα μην επιτρέψουμε να στραφεί εναντίον της Αυτοδιοίκησης η κοινωνία» επισημαίνει στην ακόλουθη δήλωσή του ο κ. Γ. Πατούλης:

Αυτή τη δύσκολη ώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν τα λάθη της κυβέρνησης.

Οι πόλεις μας πρέπει να καθαριστούν χωρίς καμία καθυστέρηση. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι περισσότερο υπεύθυνοι από τη νομοθετική εξουσία.

Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μέσω των εκπροσώπων τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, φέρονται ότι αποφασίζουν να μην εξαπατηθούν για μια ακόμη φορά από τις υποσχέσεις που αφορούν στο εργασιακό μέλλον τους.

Aκόμη και η συνάντησή με τον πρωθυπουργό φαίνεται να μην αποδείχθηκε αρκετή για να μεταβάλλουν τις απόψεις τους. 

Είναι φανερό ότι έχει κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων. Όμως δεν πρέπει αυτή την κρίσιμη στιγμή του αγώνα τους, να δούμε να στρέφεται εναντίον της αυτοδιοίκησης η κοινωνία.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από σήμερα καθιστούν επιτακτική την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα διάθεση των συνομιλητών τους.

Οι πόλεις πρέπει να καθαριστούν. Ο δίκαιος αγώνας τους πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί με τη διαφορά ότι θα είναι πιο δυνατός αφού θα έχουν στο πλευρό τους το σύνολο της κοινωνίας και την Αυτοδιοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet