Γιώργος Πατούλης: Η κυβερνητική πρωτοβουλία διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση
Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Πατούλης: Η κυβερνητική πρωτοβουλία διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση

Για τις διατάξεις του νομοσχεδίου (Ν. 4623/09.08.2019), που διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση, ενημερώνει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τους δημάρχους της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή επισημαίνει ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο που μόλις ψηφίστηκε ρυθμίζει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των δήμων και άρει αδιέξοδα που προκάλεσε ο νόμος «Κλεισθένης».

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Πατούλης τονίζει ότι «η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκανε αποδεκτές πολλές από τις προτάσεις μας και προχώρησε σε ρυθμίσεις που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε την έμπρακτη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν στόχο την ενδυνάμωση του θεσμού και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, υπέρ των πολιτών».

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του επισημαίνει ότι, από την πλευρά της, η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού θα συνεχίσει «να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις στο δημόσιο διάλογο για μια καλύτερη Αυτοδιοίκηση».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet