Γρ. Χαραλαμπίδης: Οι κομμουνιστές δήμαρχοι θα ηγηθούν της λαϊκής αντιπολίτευσης
Αυτοδιοίκηση

Γρ. Χαραλαμπίδης: Οι κομμουνιστές δήμαρχοι θα ηγηθούν της λαϊκής αντιπολίτευσης

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Γαλατσίου «Καμίνι» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Ιανουαρίου η εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Γαλατσίου του ΚΚΕ για τις επικείμενες δημοτικές & περιφερειακές εκλογές.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, με αφορμή και τη «Συμφωνία των Πρεσπών», επαναλαμβάνοντας την αντίθεση του κόμματος, καθώς μέσα από αυτήν «η κυβέρνηση επιχειρεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που φέρνουν μόνο κινδύνους και νέα δεινά στον λαό».

Επίσης αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επίθεση που δέχεται το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, τονίζοντας ότι «αναδεικνύεται μέσα από αυτά, η ανάγκη της αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ στο Κοινοβούλιο, στις βουλευτικές εκλογές, στο ευρωκοινοβούλιο, στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, τόσο πιο δυνατός θα γίνει στην πραγματικότητα και ο ίδιος ο λαός. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις, υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου και υποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά σε πλευρές της πολιτικής που άσκησε η δημοτική αρχή τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας αρκετά παραδείγματα, σημειώνοντας ως κύριο χαρακτηριστικό της το γεγονός ότι «εφάρμοσε κατά κεραία την πολιτική της κυβέρνησης για μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις. Ότι συνέχισε πιστά την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ανταποδίκοτητας, στα χνάρια και των προηγούμενων διοικήσεων». Ο ίδιος επισήμανε ότι ούτε οι υπόλοιποι υποψήφιοι αμφισβητούν τις βασικές κατευθύνσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αντιθέτως την ακολούθησαν και την ακολουθούν πίστα.

Ο Γρ. Χαραλαμπίδης ανέφερε επίσης πλευρές του «όλο και πιο αντιδραστικού πλαισίου» μέσα στο οποίο ορίζονται οι σχέσεις κράτους και τοπικής διοίκησης, αναδεικνύοντας την όλο και μεγαλύτερη υποχρηματόδοτηση των δήμων, την όλο και μεγαλύτερη παράδοση των δημοτικών δομών στην ανταποδοτικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. «Λογική που υιοθετούν όλα τα αστικά κόμματα, λογική που έχουν υιοθετήσει, αποδεχτεί και εφαρμόσει όλες οι διοικήσεις μέχρι σήμερα αλλά και η συντριπτική πλειονότητα των εκάστοτε αντιπολιτευτικών παρατάξεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι «δεν υπάρχουν τοπικά προβλήματα, αλλά τοπική έκφραση των γενικότερων προβλημάτων» και από αυτή την άποψη σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι πραγματικές αλλαγές μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο μίας άλλης πολιτικής, μέσα από τη συμπόρευση και τον αγώνα με το ΚΚΕ». Πρόσθεσε δε ότι «οι κομμουνιστές δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα ηγηθούν της λαϊκής αντιπολίτευσης, της οργάνωσης της πάλης, απέναντι στην αντιλαϊκη πολιτική που σαρώνει δικαιώματα και ζωές».

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Κώστας Μουδάκης, δικηγόρος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Θάνος Αντώνος, εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου, η Ανθή Σύψα, εκπαιδευτικός, στέλεχος της ΚΝΕ, υπόψηφία με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Ιορδάνης Θωμαΐδης, δημοσιογράφος και αυτός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet