Γ. Θεοδωρακόπουλος: «213 σε 325 δήμους εξέλεξαν νέο δήμαρχο»
Αυτοδιοίκηση

Γ. Θεοδωρακόπουλος: «213 σε 325 δήμους εξέλεξαν νέο δήμαρχο»

Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων δημάρχων, που διοργάνωσαν από κοινού το υπουργείο Εσωτερικών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Τα σεμινάρια κάλυψαν τους δήμους ολόκληρης της χώρας.

Η αρχή έγινε από το Ηράκλειο της Κρήτης, η συνέχεια έγινε στην Αθήνα για τους δήμους της Αττικής, της Πελοποννήσου και των νήσων του Αιγαίου και ακολούθησαν τα σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη για την Βόρειο Ελλάδα και στη Λάρισα για την Κεντρική Ελλάδα. Ο κύκλος έκλεισε με την Πάτρα για τους δήμους της Δυτικής Ελλάδος και της Ηπείρου καθώς και των νήσων του Ιονίου.

Στην ομάδα ενημέρωσης της ΚΕΔΕ συμμετείχε και ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του ανωτάτου οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Η συμμετοχή των νεοεκλεγέντων δημάρχων άγγιξε σχεδόν το απόλυτο. Τα θέματα ήταν πολλά, οι ερωτήσεις επίσης πολλές. Δυστυχώς το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Πρέπει να σημειωθεί ότι από τους 325 δήμους όλης της χώρας οι 213 εξέλεξαν νέους δημάρχους, αυτό τα λέει όλα» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η ενημέρωση θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο ειδικά για τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet